h i r d e t é s

Megérkezett a nyár!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Megérkezett a nyár!

2019. június 06. - 06:48

 

A héten akár a 30 fokot is meghaladhatja a csúcshőmérséklet, úgy tűnik megérkezett a nyár! A meleg mellé zivatarok is társulnak! - írja az Időjárás.hu

Délelőtt a változó mennyiségű felhőzet mellett szórványosan várható záporeső, zivatar.

Délután hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap, de a magasra törő gomolyfelhőkből több helyen várható zivatar, helyenként heves zivatar. A déli szél megélénkül, a délutáni csúcsértékek 22, 28 fok között alakulnak.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön front nem érinti térségünket, továbbra is a melegedés okozta panaszokra kell készülni, a fejfájás mellett fáradékonyság jelentkezhet! - írja a meteoklinika.hu

A melegedésre fokozottan érzékenyek melegfronti jellegű tüneteket tapasztalhatnak: gyakori lehet a fejfájás és fáradékonyabb lehet a megszokottnál.  A melegedés hatására jelentkező panaszok a következő napokon is tartósnak bizonyulnak és akár intenzívek is lehetnek! A munkahelyén vagy az iskolában előfordulhat, hogy koncentrálási és figyelem problémákat tapasztal, ebben az esetben ajánlott pár percet a friss levegőn tölteni!

Záporok, zivatarok idején a levegő páratartalma jelentősen megnövekszik, ez pedig fulladást és nehézlégzést okoz. Az asztmásokat ilyenkor tartós terhelés éri, nekik ajánlott zárt térben tartózkodni és megvárni, amíg elvonul a vihar. A jó hír, hogy a hét vége felé közeledve ezek a panaszok mérséklődnek és egyre kisebb területre korlátozódnak!

Amennyiben szabadtéri tevékenységet tervez, ne felejtse otthon esernyőjét vagy esőkabátját, mert az ország bármely részén kialakulhat lokális csapadék. A hő-és komfortérzet ingadozó, a záporokat, zivatarokat több fokos átmeneti lehűlés kísérheti! A napsütéses időszakokban az UV sugárzás erős, emiatt csak megfelelő bőrvédelem esetén tartózkodjon a napon.

A pollenterhelés növekszik, a pázsitfűfélék, csalánfélék légköri pollenkoncentrációja több helyen elérheti a magas szintet. Az allergiások a tünetek mérséklése érdekében kerüljék a tejtermékek fogyasztását.

A közlekedés során a melegfront jellegű változások miatt figyelmetlenebbek, tompábbak lehetünk, a balesetek elkerülése érdekében vezessen fokozott figyelemmel! A zivatarok szintén fokozzák  a balesetveszélyt, vezessen a megszokottnál lassabban és körütekintőbben!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s