h i r d e t é s

Megérkezett a nyár!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Megérkezett a nyár!

2020. június 26. - 06:00

 

Idén, a mai napon lesz a legkésőbb a naplemente.

A következő napokban tovább melegszik az idő, igazi nyári hőmérsékletekre számíthatunk. Főleg pénteken lehetnek zivatarok, de aztán is marad a 25, 30 fokos meleg. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt kezdetben napos idő lesz, de elkezdenek növekedni a gomolyfelhők. Néhol lehet helyi zápor.

Délután a nyári, fülledt időben szórványosan kell zápor és zivatar kialakulására számítani. Megélénkül a déli szél. 25, 30 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Szombaton sok napsütésre számíthatunk, csak a hegyvidékek területén lehet egy-egy jelentéktelen zápor. A déli szél élénk lesz. 24, 29 fokra számíthatunk.

Vasárnap napos és felhős időszakok váltakoznak, konvektív csapadék kialakulása számíthatunk. Főleg északon alakulhatnak ki zivatarok. Élénk lesz az északnyugati szél. Kora délután 26, 31 fok várható.

Orvosmeteorológia

Pénteken frontmentes marad az idő, de ez nem jelenti azt, hogy pihenhet a szervezetünk. A fülledtség mellé viszonylag magas hőmérsékletek is társulnak, így fokozódik az izzadás. - írja a meteoklinika.hu

Viharok környezetében ingadozhat a vérnyomása is, amennyiben hajlamos erre, akkor fokozottan kímélje magát!

Az allergiások sajnos nem számíthatnak könnyű időszakra, a meleg, nyárias időben továbbra is intenzíven szórja pollenjét a pázsitfű és a csalánfélék is. A szabadtéri tevékenységek alatt az érzékenyek messze kerüljék el a réteket, mezőket, a kirándulásokat pedig inkább a hegyek térségébe tervezzék. Próbálja megakadályozni a virágpor bejutását a lakásba, délután egyáltalán ne szellőztessen, és használjon vastagabb függönyöket a nyílászárók előtt!

A közlekedésben fokozott figyelem szükséges az elszórt záporok, esetleg zivatarok miatt. A csapadékos területeken nedvessé, csúszóssá válik az útburkolat, jelentősen megnövekszik a féktáv. A balesetek elkerülése érdekében lassabb haladás, nagyobb követési távolság javasolt. A zivatarokat erős, viharos szél is kísérheti, legyünk nagyon óvatosak! Emellett országszerte figyelmetlen sofőrökkel is találkozhat az utakon, így továbbra sem csökken a balesetveszély.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s