h i r d e t é s

Megérkezett az ősz

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Megérkezett az ősz

2022. szeptember 16. - 05:43

Pénteken változékony, többfelé csapadékos idő lesz jellemző, a megerősödő széllel pedig egyre hidegebb levegő érkezik a következő napokban.

Nyugat, délnyugat felől fokozatosan újra megvastagszik a felhőzet. Elsősorban az északkeleti, keleti tájakon lesz vékonyabb, szakadozottabb a felhőtakaró, arrafelé néhány órára kisüthet a nap, majd délutánra ott is beborul az ég. Csapadékzóna érkezik, az ország délnyugati, nyugati felén várható eső, zápor, míg északkelet, kelet felé haladva csökken a számottevő csapadék esélye. Az ország nagy részén az északnyugati légmozgást időnként élénk széllökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 18 és 24 fok között alakul, de a tartósan csapadékos nyugati, délnyugati tájakon ennél pár fokkal hidegebb is lehet. Késő este 14 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton a borongós időben eleinte többfelé, majd főként a Dunántúlon és délen, estétől pedig ismét egyre többfelé várható csendes eső. Az északnyugati szelet élénk, északnyugaton, majd estétől máshol is erős lökések kísérhetik. Délután mindössze 13-21 fok valószínű.

Vasárnap nyugat felől felszakadozik a felhőzet, de elszórtan továbbra is lehetnek záporok, néhol zivatar. Az erős, többfelé viharos nyugati-északnyugati szélben délután 15-20 fok várható.

Orvosmeteorológia

Pénteken hidegfronti hatás várható, többeknél jelentkezhet fejfájás, migrén, melyet az élénk szél tovább ronthat.
A hirtelen változás megterhelő lehet a szervezet számára, különösen a szív- és érrendszeri betegségekkel küzdők, a vérnyomás-panaszokkal élők tapasztalhatnak kellemetlen tüneteket.
Fokozódik a görcshajlam.
Az esős tájakon romolhat az asztmások állapota, így nekik ezt az időszakot célszerű zárt térben tölteni.
Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk szezonális gyümölcsöket, zöldségeket és ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky