h i r d e t é s

Megfutamodott az indián nyár, ma könnyen elázhatunk

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Megfutamodott az indián nyár, ma könnyen elázhatunk

2019. november 04. - 06:13

 

A következő napokban is folytatódik a változékony idő, többszö jön újabb csapadék! Az átlag alá azonban nem hűl a levegő. - írja az idojaras.hu.

Illusztráció: pixabay.com

Hétfőn délelőtt sok felhőre, többfelé esőre, záporra kell készülni.  Délután eleinte mindenhol csapadékos idő lesz, majd nyugat felől elkezd szakadozni a felhőzet. A déli szél erős lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 12, 17 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Hétfőn változékonyság uralja az időjárást, sokfelé jelentkezhetnek akár markáns kettősfronti tünetek is. Még az emésztőrendszerünket is nagy igénybevétel éri. - írja a meteoklinika.hu.

Hétfőn az erősen változékony, sokfelé borult, csapadékos időben kettősfronti hatás érvényesül, intenzívebben a keleti, északkeleti területeken. Általános lehet a fejfájás, a rossz közérzet, valamint alvászavarok is jelentkezhetnek akár a hideg-, akár a melegfrontra érzékeny. A szív- és keringési rendszer betegségeivel küzdőknek is nehéz ez az időszak: ebben az esetben vérnyomás-ingadozást, szédülést, rosszullétet tapasztalhat, ezért amennyiben erre hajlamos, akkor lehetőleg próbáljon minél több időt pihenésre használni, ezen kívül a kiegyensúlyozott napirend is oldhatja a zavarokat. Ingerült, ideges is lehet, a gyerekek az iskolában nehezebben tudnak teljesíteni, ez akár már kisiskolás korban is megfigyelhető. 

Ne terhelje feleslegesen az emésztőrendszerét se! Egyen inkább naponta többször, de kisebb adagokat, és ez is álljon könnyű fogásokból. Kerülje a túl zsíros és fűszeres, valamint a puffasztó ételeket is – válassza a csirkét, halat helyettük. A zöldségek, mint például a cékla és a sütőtök is magas vitamintartalommal bírnak, fogyasztásukkal immunrendszerét is erősítheti, amire most ismét nagy szükség van!

A csapadék és a változékony idő jót tesz a levegőminőségnek, tartósan alacsony a légszennyezettség. Jelentős romlás sem várható még ebben egy ideig, de a hét második felében már helyenként feldúsulhatnak a szennyezőanyagok.

A közlekedést többfelé nehezíthetik esőtől záporoktól nedvessé váló útszakaszok, amik területén jelentősen megnövekszik a féktáv. Tartson nagyobb követési távolságot, illetve vezessen a megszokottnál is lassabban, óvatosabban, hiszen egy-egy intenzívebb csapadékgócban a látástávolság is hirtelen lecsökkenhet. Többfelé erős szél rontja a menetstabilitást, és a reflexidő is megnyúlik. Északkeleten havazás is előfordulhat, vezessen mindig körültekintően!

Vezető tünetek a mai napon: stressz, álmatlanság vérnyomás-ingadozás. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s