fbpx Meggyilkoltak egy 24 éves magyar nőt Angliában | CIVILHETES

h i r d e t é s

Meggyilkoltak egy 24 éves magyar nőt Angliában

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Meggyilkoltak egy 24 éves magyar nőt Angliában

2021. november 24. - 15:28

 

Benkő Borbála holttestére vasárnap talált rá a rendőrség a bradfordi otthonában.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Egy 23 éves férfit gyanúsítanak annak a 24 éves magyar nőnek a meggyilkolásával, akinek holttestére vasárnap talált rá a rendőrség a bradfordi otthonában. Benkő Borbáláról a BBC azt írja, hogy népszerű iskolai dolgozó volt, és a rendőrség tájékoztatása szerint még 2016-ban érkezett az országba dolgozni. A West Yorkshire-i rendőrség legfrissebb tájékoztatása szerint Zbigniew Sojt gyilkossággal és gyilkossági kísérlettel is vádolják, a gyanú szerint ugyanis súlyos sérüléseket okozhatott egy 21 éves nőnek is, akit jelenleg kórházban kezelnek.

A fiatal nő önkéntesként dolgozott a Colchester-i plébánián. Az anglikán egyház bradfordi közössége sokkolónak nevezte a lány halálhírét, és azt írták róla, hogy energikus, életerős tagja volt a közösségnek több mint három évem keresztül. Azokat, akik imát mondanának érte, egy speciális imahelyen várják a plébánián.

It is with profound shock and sadness that we let you know that Bori (Borbala) Benko, aged 24, has tragically died.

Bori has been a vital and energetic member of the Cathedral community for over three years.

Read more: https://t.co/5bFuBP6s3K pic.twitter.com/snQu0JCk24

— Bradford Cathedral (@Bfdcathedral) November 23, 2021

A lány egyik közeli barátja, Jenni Coutts a Facebookon búcsúzott tőle. Azt írta, nagyon különleges embert ismert meg a személyében, és mindenki, aki ismerte őt, szerencsés volt: nagylelkű és végtelenül kedves volt. Írt arról is, hogy Benkő Borbála magyar származású, a szülei és a testvére még mindig itt élnek, és hogy el sem tudja képzelni, milyen fájdalmat élhetnek most át.

Bori, írta, egy általános iskolában dolgozott, imádzta a munkáját és a gyerekeket is, akik biztosan nagyon fogják hiányolni őt. Jenni Coutts azt írta, ő is az egyházközségben ismerte meg a nőt, aki gyakori vendég volt náluk a vacsoránál, és sokat vigyázott a macskáikra és a kutyáikra. Sokszor jutalomfaladt is akadt nála az állatoknak, épp csak azért, hogyha szembetalálkozna Jenniékkel, meg tudja kínálni az állatokat.

„Már attól különlegesnek érezhette magát bárki, hogy csak Borival beszélt – és végtelen türelemmel tudott hallgatni bennünket a rossz napjainkon, és mindig megkérdezte, hogyan állunk a hobbijainkkal, akkor is, ha azok butaságnak tűntek. Teljesen összetörök, ha belegondolok, hogy már sosem hallhatjuk többé a hangját” – írta róla barátja. (Telex)


 

Kommentek

h i r d e t é s