h i r d e t é s

Meghalt Lorán Lenke

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Meghalt Lorán Lenke

2017. augusztus 27. - 12:18

 

​Életének 91. évében vasárnap elhunyt Lorán Lenke színésznő – a hírt a család közölte az MTI-vel vasárnap.

Forrás: 24.hu

A Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész május 1-jén töltötte be 90. életévét.

Lorán Lenke február közepén került kórházba, meg is műtötték. Korábban pedig a Storynak nyilatkozta, hogy állandó felügyeletre szorul, évek óta a színházba sem teszi be a lábát.

Nem egyedül élek, állandó segítségem van, amióta otthon baleset ért. Évekkel ezelőtt hazajöttem és egy pillanatra megszédültem, leestem a szőnyegre. Annyi erőm nem volt, hogy felhúzzam magamat, így találtak rám reggel. Engem nem lehet már egyedül hagyni. Senkire sem hozhatom rá a frászt, hogy reggel jön hozzám és én a földön fekszem magatehetetlenül.

– mondta a lapnak.

A színésznő 1968-ban kapta meg a Jászai Mari-díjat, 2003-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét, 2007-ben pedig a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét. Mintegy 30 évig, 1966 és 1998 között játszott a Vidám Színpadon, 1998-tól pedig a Mikroszkóp Színpad társulatához tartozott. Az Új Színház örökös tagja volt.

Rengeteg színdarabban és filmben, sorozatban szerepelt. Többek között az Én, és a kisöcsémben, a Dollárpapában és a Csárdáskirálynőben játszott, de feltűnt a Família Kft-ben is. Sokan ismerhetik a Szoci Nyugdíjas mém arcaként.

Lorán Lenke egyik legközelebbi barátja Csala Zsuzsa volt, a színésznőt nagyon megviselte barátnője 2014-es halála.


 

h i r d e t é s