h i r d e t é s

Megint méregdrága ingatlant vásárolt Matolcsy

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Megint méregdrága ingatlant vásárolt Matolcsy

2015. január 31. - 13:31
0 komment

 

Tündérmese: így szórtak el újabb 3 milliárdot Orbán emberei

Oktatási- és konferenciaközpont lesz az a rózsadombi ingatlan, amelyet most vásárolt meg a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank közel 3 milliárd forintért. Az MNB az utóbbi időben 28,5 milliárdot költött az adófizetők pénzéből hasonló luxusingatlanokra – hangzott el az RTL Klub híradójában.


© Google Maps

A most megvásárolt telken 1962 óta a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) kémiai kutatóintézete működött. A telek 25 és fél hektáros kiterjedésű, több épület is áll rajta.

A HVG arról írt, hogy a szocreál épületeket elbontják. Az MNB ezt nem erősítette meg. Csak annyit írtak, a „szükséges átalakítások után” képzési-, oktatási- és konferencia-központként hasznosítják. A Pusztaszeri úton fekvő ingatlan átalakításának várható költségeiről nem adtak tájékoztatást.

Az ingatlant az MNB unortodox közgazdászképzéssel foglalkozó alapítványai is használhatják majd.

Az MNB alapítványai számára nem ez lesz az első ingatlanvásárlás: a Várnegyedben két luxusingatlant, pesten az Eiffel Palace-t, a tiszaroffi Borbély Kastélyt, és a kecskeméti megyei kórház régi épületét is megkapták. A Matocsy vezette jegybank az elmúlt években 28,5 milliárd forintot költött csak ingatlanvásárlásra.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője szerint ez az eljárás teljesen rendben van.

Bodnár Zoltán, a Liberálisok gazdaságpolitikusa, a jegybank korábbi alelnöke szerint az MNB a magyar GDP 1 százalékát szórta el luxuskiadásokra. „Ilyen a világon nincs. Ebben a tekintetben Magyarország megint valami unortodox és példa nélküli attrakciót hajt végre” – mondta Bodnár Zoltán. A Liberálisok kezdeményezik hogy az Országgyűlés nemzetgazdasági bizottsága vizsgálja felül az MNB költéseit.

168ora.hu

{flike}
{jcomments on}


 

h i r d e t é s