h i r d e t é s

Megint tiltakoznak a migránsok Kiskunhalason

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Megint tiltakoznak a migránsok Kiskunhalason

2016. június 02. - 15:28
0 komment

 

Ismét csoportokba verődve tiltakoznak a migránsok Kiskunhalason; a Bács-Kiskun megyei befogadóközpontnál továbbra is fokozott a rendőri jelenlét – számolt be az M1 csütörtök déli Híradójában - írja a Magyar Nemzet Online.

Fotó: Balogh Dávid / Magyar Nemzet

Az M1 tudósítója a helyszínről nyilatkozva azt mondta: az elmúlt egy órában ismét indulatosabbá váltak a migránsok. Újra a „freedom” (szabadság) szót skandálják, három szószóló pedig beszédeket intéz hozzájuk, amellyel tovább fokozzák az indulatokat.

A tudósító felidézte, zsinórban ez a harmadik nap, hogy valamilyen atrocitás történik a kiskunhalasi táborban. Kedden az egyik afgán migráns egy másik társa füléből kiharapott egy darabot. Szerdán a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte a Police.hu oldalon, hogy az ötszáz menekültügyi őrizetes közül mintegy háromszáz fogalmazott meg követeléseket „a zárt körülményeket és a lassú ügyintézést kifogásolva”.

Három választott szószólójuk közül egy szíriai férfi petíciót juttatott el a menekültügyi hatósághoz, majd arra szólította fel az egybeverődött illegális bevándorlókat, hogy induljanak el Budapestre. A szabályozott napirend szerda estére állt helyre a központban.

A szerdai zavargások során senki nem sérült meg – idézte fel az M1 tudósítója.

 

mno.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s