h i r d e t é s

Mégis bünteti a Fideszt az Európai Néppárt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Mégis bünteti a Fideszt az Európai Néppárt

2019. június 04. - 12:35

 

Kiderült, a magyar kormánypárt EP-képviselői nem tölthetnek be vezető pozíciót az Európai Néppárt frakciójában.

A kép illusztráció! - Forrás: Dunakanyar Régió

A Népszava korábban azt írta, hogy Fidesz európai parlamenti képviselői teljes jogú tagként vehetnek részt az Európai Néppárt (EPP) újjáalakult frakciójának tevékenységében annak ellenére, hogy az EPP márciusban felfüggesztette a magyar párt tagságátMost újfent a Népszava azt írja, mégis lefokozzák a fideszeseket az EP-ben, a Néppárt frakciója tartja magát a párt döntéséhez.

Így a Fidesz európai parlamenti képviselői nem tölthetnek be vezető pozíciót az Európai Néppárt frakciójában.

Erről Pedro López de Pablo szóvivő tájékoztatta a lapot, ami azt jelenti, Szájer József sem pályázott a politikai csoport vezetőségébe. A jelentkezés határideje kedd délelőtt 10 óra volt. A szóvivő hozzátette, a frakció ugyanazokat a szabályokat alkalmazza, mint a pártcsalád, vagyis a Fidesz nem tölthet be semmilyen tisztséget a néppárti parlamenti csoportban addig, amíg a tagsága fel van függesztve.

Pedró López de Pablo arról is beszélt a lapnak, hogy a „néppárti bölcsek” jelentése alapján az EPP novemberben fog dönteni a Fidesz sorsáról a kereszténydemokrata pártcsaládban, és ekkor határoznak majd a frakcióban is a továbbiakról.

A Néppárt frakciója szerdán tartja alakuló ülését Brüsszelben. Ezen megválasztják a régi-új elnökséget, várhatóan ismét Manfred Webert választják a frakció elnökének. (hvg.hu)


 

h i r d e t é s