h i r d e t é s

Megjelent a koronavírus a pápai idősotthonbam

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Megjelent a koronavírus a pápai idősotthonbam

2020. augusztus 03. - 18:53

 

Jelenleg látogatási és felvételi tilalom van a Teveli úti intézményben, mert az egyik dolgozónak pozitív lett a koronavírus-tesztje

Forrás: pvoeszi.hu

Folyamatosan tesztelik a pápai Teveli úti idősotthon lakóit és dolgozóit, mivel az otthon egyik alkalmazottjának pozitív lett a koronavírus-tesztje - jelentette be a város polgármestere hétfői sajtótájékoztatóján. Áldozó Tamás elmondta, hogy Egyesített Szociális Intézmény egyik dolgozójának férjét tesztelték koronavírusra, amely pozitív lett, a kontaktok tesztelésekor ellenőrizték a feleségét is, akinek szintén pozitív lett a mintája, írja az InfoPápa.

A portál megjegyzi, hogy az idősotthon dolgozója és férje nem pápai lakosok.

"A polgármester azt is közölte, hogy szombaton a helyi kórházban is jelentkezett egy személy, aki tüneteket produkált, ő pápai lakos és szintén pozitív lett a vírustesztje. Vélhetően a fertőzést külföldi személyektől kapta el."

A kontaktkutatások folyamatban vannak, további tesztelések fognak történni.

Az InfoPápa azt írja, hogy jelenleg 18 járványügyi megfigyelés van érvényben a városban, 8 esetben külföldről hazaérkező személyekről van szó, a többiek vélhetően az előbb említett személyek és kontaktjaik.

Szalainé Tihanyi Andrea, az ESZI igazgatója elmondta, hogy látogatási, kijárási és felvételi tilalmat rendeltek el a Teveli úti idősotthonban, határozatlan időre. A pápai igazgatója hozzátette, hogy az otthonban 12-en dolgoznak, jelenleg 4-en vannak járványügyi megfigyelés alatt, két külsős kollégát rendeltek ki a folyamatos ellátása biztosítása érdekében.

Az idősek egy és két ágyas szobákban laknak ebben az otthonban, ezért az izolációjuk könnyebben megoldható, a fertőtlenítést még fokozottabban végzik.

Az portál arról is beszámolt, hogy az otthon háziorvosa szabadságon volt, de a mai naptól a lakók rendelkezésére áll. Szabadsága idején helyettesítő orvos látta el a feladatot.

További szigorító intézkedésekről a tesztek eredményeinek függvényében határoznak. (hvg.hu)


 

h i r d e t é s