h i r d e t é s

Megjöttek a legfrissebb magyar koronavírus-adatok

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Megjöttek a legfrissebb magyar koronavírus-adatok

2023. február 08. - 12:46

Itt vannak a számok.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

825 koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon egy hét alatt, 30 ember vesztetette életét a fertőzésben - derül ki a legfrissebb, MTI-nek eljuttatott járványadatokból.

Az előző héten 825 új koronavírus-fertőzöttet igazoltak Magyarországon, ezzel a járvány kezdete óta összesen 2193272-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma.

NAPONTA ÁTLAGOSAN 118 ÚJ BETEGET REGISZTRÁLTAK MÚLT HÉTEN, AMI MÉRSÉKELT EMELKEDÉS AZ ELŐZŐ HETI 89-HEZ KÉPEST.

Jelenleg 337 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 8-an vannak lélegeztetőgépen, előbbi némi csökkenést mutat a múlt heti adathoz képest, amikor 383 beteg szorult kórházi ápolásra.

MEGHALT A MÚLT HÉTEN 30 BETEG, ÍGY AZ ELHUNYTAK SZÁMA 48 707 FŐRE EMELKEDETT.

Ez enyhe növekedés, a múlt héten 19 beteg vesztette életét.

A koronavírus ellen beoltottak száma 6 421 643, közülük 6 208 513-an a második, 3 904 693-an a harmadik, 423 023-an pedig már a negyedik oltásukat is megkapták.

A közlemény szerint Magyarországon a járvány jelenleg "mérsékelten zajlik", összességében minden adat a járvány visszaszorulására utal. A Koronavírus Sajtóközpont az MTI-nek eljuttatott közleményében kiemelte: a vírus továbbra is a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérik. A megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását - tették hozzá. (MTI)

 

Az összes magyarországi koronavírusos adat összefoglalóan:

  • fertőzöttek szám: ez mutatja az összes magyarországi koronavírusban megbetegedett számát.
  • elhunytak száma: a koronavírusban meghaltak száma
  • gyógyultak száma: adott napig hány ember gyógyult fel a koronavírus fertőzésből.
  • aktív esetek: a fertőzöttek számából levonva az elhunytak és a gyógyultak száma. Ezek az aktív esetek, amelyekkel az egészségügynek foglalkoznia kell.
  • új esetek száma: adott napon bejelentett új koronavírus fertőzöttek száma

Hány ember van lélegeztetőgépen és hányan vannak az aktív esetek közül kórházban és hányan házi karanténban (a házi karantén az aktív eset mínusz kórházban ápoltakból jön ki). Itt az adatszolgáltatás esetleges, így lehetnek hiányzó adatok.