fbpx Megkezdődött az orvosok, ápolók átvezénylése | CIVILHETES

h i r d e t é s

Megkezdődött az orvosok, ápolók átvezénylése

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Megkezdődött az orvosok, ápolók átvezénylése

2020. szeptember 25. - 06:11

 

Közleményt adott ki az Emmi. 

A kép illusztráció! - Forrás: MTI

Készen áll a magyar egészségügy a növekvő betegszámmal együtt járó feladatok ellátására - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-vel. Azt is bejelentették, hogy orvosokat és ápolókat "vezényelnek át" a járványkórházakba azokból az intézményekből, amelyek jelenleg nem vesznek részt a fertőzés elleni védekezésben.

A koronavírus-járvány második hullámának erősödésével, a hetek óta tartó magasabb napi megbetegedések következtében egyre több Covid-beteg szorul kórházi kezelésre. "Ezért a tavasszal jól bevált recept szerint a második hullámban is lépcsőzetesen nyitottuk és nyitjuk meg az ellátóhelyeket, azt az alapvető rendezőelvet figyelembe véve, hogy a kapacitások határáig használjuk ki az egyes kórházakat" - írta az Emmi közleményében.

Elsődlegesen három budapesti kórház - a Dél-pesti Centrum Kórház, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet és a Szent János Kórház - fogadja a középsúlyos és súlyos koronavírusos betegeket.

Elkezdődött az átvezénylés

Miközben a kijelölt kórházakba koncentrálják a covidos betegeket, a megnövekedett járványügyi feladatok ellátásához szükség van további szakemberek vezénylésére az adott intézményekbe. A járvány dinamikájához igazodva azokból a kórházakból csoportosítanak át orvosokat és ápolókat, amelyek jelenleg nem vesznek részt a fertőzés elleni védekezésben - jelentette be a minisztérium.

"Ez a folyamat alkalmazkodást kíván azoktól az intézményektől, amelyek a covidos betegeket fogadják, és azoktól a kórházaktól is, amelyek feladatokat vállalnak át vagy szakembereket kölcsönöznek a súlyos koronavírusos betegek kezelésére" - közölte az Emmi. A minisztérium szerint a kórházak közötti együttműködés jó példája, hogy az Országos Onkológiai Intézet átvette a Korányi Kórháztól a mellkas sebészeti ellátásokat, és intenzíves szakembereket biztosított a súlyos koronavírusos betegek gyógyítására.

Szerdán már érkeztek a szakemberek

Szerdán több kórházból is orvosokat, szakápolókat vezényelt a járványügyi hatóság az elsődlegesen kijelölt intézményekbe a növekvő számú súlyos betegek kezelésére. Ez "természetesen azoktól a kórházaktól is alkalmazkodást igényel, amelyek biztosítják a plusz szakembereket, de a rendszerszintű vezénylés lényege az, hogy ezek a kórházak továbbra is el tudják látni az alapfeladataikat" - írta az elvárásairól az Emmi.

"A második hullámban is azokon lesz a legtöbb teher, akik a betegágyak mellett dolgoznak, az intézmények vezetőit arra kérjük, hogy a betegek érdekében összefogva segítsék őket ebben a munkában" - közölte az Emmi. (napi.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s