fbpx Megkezdték a krími ukrán vagyonok kiárusítását | CIVILHETES

h i r d e t é s

Megkezdték a krími ukrán vagyonok kiárusítását

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Megkezdték a krími ukrán vagyonok kiárusítását

2016. március 03. - 14:08
0 komment

 

Eladták az első ingatlant a Krímben, amit ukrán tulajdonostól koboztak el, a pénzből kártalanításokat fizetnek.

Fotó: Europress / Napi.hu

Megkezdték az ukrán milliárdosok Krímben lefoglalt vagyonának kiárusítását - írja a napi.hu. A pénzből kárpótlást fizetnek azoknak, akiknek a bankbetéteit Ukrajna a félsziget Oroszországhoz csatlakozása után zárolta.

A TASZSZ hírügynökség jelentése szerint az első elkobzott és most eladott ingatlan a Jalta közelében levő egykor híres Forosz üdülő, ami Igor Kolomojszki ukrán oligarcháé volt. Új tulajdonosa a tatár szakszervezeti szövetség, amely 1,43 milliárd rubelért (18,2 millió dollár) vette meg.

A privatizációsnak minősített bevételeket abba az alapba helyezik el, amelyből azoknak fizetnek kárpótlást, akinek betéteit a félsziget elszakadása után az ukrán bankok zárolták. Ez kezdetben a 700 ezer rubelt (9 ezer dollár) meghaladó összegekre vonatkozott, most e fölé emelték, de egyelőre nem hozták nyilvánosságra az új összeghatárt - írta a Szputnyik.

Ottani viszonylatban nem kis összegről lehet szó, ugyanis összesen 9340 személy jogosult erre a kárpótlásra, akik zárolt betétjük közel 23 százalékának megfelelő összeghez juthatnak.

 

napi.hu


 

h i r d e t é s