h i r d e t é s

Meglehet a koronavírus ellenszere: két betegnél is működött a terápia

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Meglehet a koronavírus ellenszere: két betegnél is működött a terápia

2020. február 03. - 13:07

 

Minden jel arra utal, hogy valóban megtalálták a koronavírus elleni szert, mivel már két beteget is eredményesen kezeltek egy készítménnyel. - írja a noizz.hu.

Illusztráció: 24.hu

A köhögéssel, nehéz levegővétellel és lázzal járó új típusú koronavírus miatt már a WHO is közegészségügyi vészhelyzetet hirdetett ki, és már 17.000-nél is több fertőzött van világszerte, ráadásul 362 halálos áldozatot követelt eddig a járvány, így rengeteg helyen félnek az emberek a betegségtől.

Felröppent a hír, hogy a tradicionális kínai gyógyításban használt shuanghuanglian nevű készítmény gyógyír lehet a koronavírusra, és ugyan azonnal felvásárolták belőle a készleteket, de sokan kételkedtek ebben a kuruzslás gyanúja miatt. Most viszont úgy tűnik, hogy megtalálták az igazi gyógymódot is, hiszen thaiföldi orvosok már két beteget is sikeresen kezeltek.

– írja az Index.

Egy 71 éves nő súlyos tüneteket mutatott, de egy lopinavir-ritonavir-oseltamivir keveréket kapott, ami eredményesnek bizonyult. Ekkor még nem osztották meg ezt az esetet a világgal, hiszen csupán egy emberről volt szó, most viszont egy másik betegnél is pozitív hatással volt a készítmény, így bejelentették a reményteli hírt, és felajánlották a nemzetközi tudományos közösség számára a kutatási adataikat.

Az egyik kezelésben résztvevő orvos szerint, ha bebizonyosodik, hogy tényleg használ a koronavírussal rendelkező betegek számára a lopinavir-ritonavir-oseltamivir keverék, akkor az egész emberiség javát szolgálhatja a munkájuk, és véget érhet a globális félelem.

noizz.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s