h i r d e t é s

Megnyitották a kiskunhalasi járványkórházat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Megnyitották a kiskunhalasi járványkórházat

2020. október 01. - 18:12

 

Ahogyan azt már kilátásba helyezték korábban, megnyitották a tavasszal kialakított kiskunhalasi mobil járványkórházat a koronavírus-fertőzöttek számának emelkedésére való tekintettel.

Forrás: Szabó Tímea Facebook oldala

Csütörtök délelőtt érkezett el hivatalosan az a pont, amelyet már többek között Orbán Viktor is vizionált az elmúlt hetekben, ugyanis megnyitották a kiskunhalasi mobil konténerkórházat, melyet koronavírus-fertőzöttek ápolására alakítottak ki.

A hiros.hu alapján a HVG számolt be arról, hogy a kiskunhalasi Semmelweis Kórházból megkezdték a betegek átszállítását a mobil járványkórházba, három mentőautóval összesen 43 beteget szállítanak át. A lap úgy tudja, az első kettő autóban az igazolt fertőzötteket szállítják át, míg a harmadikban csak a koronavírus-gyanús eseteket.

"Ma délelőtt megnyitottuk a mobil járványkórházat, amit az tett szükségessé, hogy a kórházi kezelésre szoruló betegek száma olyan dinamikával emelkedett, hogy a jelenlegi körülmények között már nem biztosíthattuk volna megfelelő ellátásukat. Egyelőre 43 beteget szállítottunk át, jelentős részük COVID-pozitív" – számolt be róla Dr. Szepesvári Szabolcs, a Semmelweis Kórház főigazgatója.

"Vannak közöttük intenzív ellátást igénylő betegek is, de vannak jobb állapotban lévő, azonban súlyos társbetegséggel küzdő betegek is. 18 beteget kellett fekvő mentőszolgálat segítségével átszállítani"

Még március 13-án jelentették be a mobil konténerkórház felépítését Kiskunhalason, méghozzá a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet területén, magától a börtöntől valamennyivel távolabb, egy elkülönített részen. A 150 férőhelyes létesítmény még április közepén készült el, ám a HVG szerint mint kiderült, még téli használatra nem igazán alkalmas.

hiros.hu ugyanakkor megjegyzi, maga az a tény, hogy most szállítják át a betegeket a járványkórházba, megcáfolja azokat az „álhíreket”, hogy nincs fűtés a járványkórházban. Dr. Szepesvári is elmondta, szó sincs arról, hogy a mobilkórházban nem lenne megfelelő felkészültség, a szennyvízelvezetés és a mobilkórház technikai biztosítása is megtörtént, így alkalmas a zord időjárási körülmények közötti működőképességre is. (liner.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s