h i r d e t é s

Megpróbáltatás ösvénye, amit tűrni kell

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Megpróbáltatás ösvénye, amit tűrni kell

2021. január 11. - 19:45

 

Az élet

Jaj! Nagy az én bajom és nem segít rajtam senki! Sem a közösség, sem annak vezetője! Magamra maradtam szegénységben, betegségben két gyerekkel, elmaradt lakbérrel stb. Jaj! Mi lesz velem? Ugye ismerős?
Az Iszlám elveket ad, melyekből hosszú távon szemlélet jön létre. Ha az átmegy a gyakorlatba, akkor rendezett körülmények alakulnak ki. A gazdag gazdagsága nem az övé, hanem Allahé azért, hogy próbára tegye őt vele. Az ő részében benne van annak/azoknak jussa is, akiknek nem jut elegendő a megélhetéshez. Allah (SWT) előírja a gondoskodást róluk, betegekről és mindazokról, akik adósságcsapdába kerültek, vagy szerencsétlenség érte őket. Ugyanígy előírja a gyengék védelmét

De ugyanakkor az Iszlám előírja a tűrést, szerénységet és a helyzet csendes elviselését.
Hiába az előírás, ha azok manapság nem teljesülhetnek. Ez azért van, mert ma a Sátán dominál az emberekben, nem Allah (SWT). Figyelted mit mondtam? Nem a világon dominál a Sátán, hanem az emberekben! Ahol nincs ember, ott minden az Isteni rend szerint, harmóniában működik! Ha pedig a Sátán törvényei felülírják az emberekben Isten rendelkezéseit, akkor a fent említett felosztás és magatartás nem jön létre. Ezért a kéréseket rossz helyre címzi a kedves könyörgő. Tejet a tehéntől kell lefejni, nem az egértől. Rossz helyen tetszik fejni! Miért nem próbálkozik a Rothschild családnál? De sorolhatnám a királyok, emírek neveit is. Náluk van az, amire ácsingózik! Ja! Hogy ők nem adnak, inkább elvesznek? Hát nem ezt mondom éppen, hogy manapság a Sátán erősebb hatást gyakorol az emberekre, mint Isten?

Ha pedig máshoz szól a könyörgés, ők többnyire éppoly áldozatok, mint a könyörgő maga, tehát a könyörgés értelmetlen. Persze, leeshet pár morzsa, hiszen létezik nemeslelkűség, de nem várható el a jelenlegi elosztási gyakorlat rendszerszintű átírása az Iszlám elvei alapján. Visszaélni pedig ezekkel az eseti segítségekkel tisztességtelen. Ma nem elosztás, hanem elvonás van!
Akkor mi a dolga egy közösségnek? Az a dolga, amit cselekvési határain belül meg tud tenni! Ha egy adott közösség vezetése a Rothschild családtól kapja a fizetését, a feltételeket is megkapja mellé. Hiába Mohammed és Allahu Akbar, ezek csak szavak, ez a közösség is az elvonáson, vagy a balfaszságokba bevonáson fog munkálkodni, nem az elosztási rendszer kialakításán.
Ha pedig rendes, tisztességes közösségről van szó, az ő ismérvük az, hogy képtelenek segíteni másokon rendszer szinten, mert erre nincs lehetőségük. Akkor mit tud egy ilyen csóró közösség tenni? Csak egyet tehet. Megtanítja az Iszlám klasszikus szemléletét, hogy fenntartsa a tudást és átmentse azt egy olyan korba, ahol hasznosítani tudják majd. Ez nem az a kor! Ezek a közösségek áldozatok, melyek a földi életben nem fogják élvezni munkáik gyümölcsét. De büszkén, hittel teszik dolgukat és tudják, hogy övék a túlvilág viszonzása. Ebben a helyzetben érdemes-e nyúzni egy ilyen közösséget? A választ add meg te magad.

Mi marad? Allah és te. Tán nem elég? Ha nem elég, akkor miért nevezed magad muszlimnak? Menj pszichológushoz, egy másik vallás lelki vezetőjéhez, aki meggyóntat, nyájasan beszél veled, kibeszélheted bánatodat és ennyi. Azt hiszed Allahon kívül törődik veled valaki? Panaszkodsz, hogy éhezel, beteg vagy, nincs pénzed, meg fogsz halni? Ha ezt teszed, újfent ne nevezd magad muszlimnak! Mindenki meg fog halni, te is. A halál az életünk része és nem jelent elmúlást. Attól félsz, ami mindenképpen bekövetkezik és nem lesz utána éhséged, betegséged, nem okoz zavart a pénzhiány, ami miatt most panaszkodsz?
A dolgod a tűrés, a küzdelem és nem a panaszkodás. Tűrnöd, bírnod kell, ugyanakkor feladnod sem szabad. Ne gondolj öngyilkosságra és más baromságra. Ha muszlim vagy tűrj és légy Jel! Égi Jelként menj végig büszkén utadon még akkor is, ha ez a nyomor, megbélyegzettség, betegség útja, emlékeztetve az embereket arra, hogy létezünk, vagyunk és elvünk, szemléletünk túléli egyéni sorsunkat. Ez a megpróbáltatás ösvénye, más néven élet!

Ó, kik hisztek! Keressetek menedéket az állhatatosságban és az imában. Allah az állhatatosakkal tart. (Korán 2:153)

Címkék: 

 

Kommentek

h i r d e t é s