h i r d e t é s

Mégsem épül kézilabdacsarnok a káptalanfüredi gyerektáborban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Mégsem épül kézilabdacsarnok a káptalanfüredi gyerektáborban

2019. június 24. - 12:52

 

Kizárólag a tao-pénzekről szólhatott a Józsefvárosi Önkormányzat és a Veszprém Handball Team Zrt. együttműködése. - írja a nepszava.hu.

Forrás: Google Street view/nepszava.hu

Gaz teríti be a káptalanfüredi gyerektábor területét, munkagépeknek nyoma sincs, a látvány alapján könnyen kitalálható: a józsefvárosi gyerekek idén sem jutnak be a számukra fenntartott tábor területére

- írja a 24.hu.

A tábort már régen át kellett volna adni, de a tulajdonos, 

a Józsefvárosi Önkormányzat és a projekthez csatlakozó Veszprém Handball Team Zrt. szakítása után változtak az elképzelések, hiába, hogy már egy erdő nagy részét is kivágták, hogy sportcsarnokot, konferenciaközpontot építsenek a helyére.

Miután Józsefváros korábbi polgármestere, Kocsis Máté egyben a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke is, nem nehéz kitalálni, ki kezdeményezhette, hogy a veszprémi egyesületet is bevonják a beruházásba, amibe 2017-ben 3,5 milliárd forinttal vágtak bele. A döntés sportszakmai szempontból nehezen volt indokolható, hiszen Káptalanfüred 13 kilométerre van Veszprémtől, ahol kiváló feltételek mellett zajlik az utánpótlás-nevelés, ráadásul a déli parti Balatonbogláron is európai szintű körülmények között készülhetnek a fiatal sportolók a Nemzeti Kézilabda Akadémián.

A jelek arra utalnak, hogy a közös projekt igazából a tao-pénzek megcsapolásáról szólt volna. Veszprémbe nyolc év alatt több mint 5,5 milliárd forint jutott a társasági adóból, és ennek a háromnegyede a férfi csapat mögött álló cégnek, a Veszprém Handball Team Zrt.-nek jutott. Csakhogy a józsefvárosi önkormányzat tavaly végül kapott 2,2 milliárd forint támogatást az államtól a káptalanfüredi gyermek- és sporttábor felújítására, ezután dőlhetett el, hogy már nincs szükség a veszprémi kézilabdacsapatra. 

Így pedig nem lesz se sportcsarnok, se konferenciaközpont Káptalanfüreden, csak egy főépületet kell építeni az első ütemben felhúzott bungalók mellé. Kocsis akkori becslése szerint a 2,2 milliárdból a Veszprémmel való elszámolás után 1,1 milliárd forint marad a tábor felújításának befejezésére.

nepszava.hu


 

h i r d e t é s