h i r d e t é s

Mégsem indul Mesterházy az MSZP elnöki posztjáért

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Mégsem indul Mesterházy az MSZP elnöki posztjáért

2020. szeptember 15. - 06:15

 

A politikus szerint a tisztújítás kaotikussá vált, ezért döntött úgy, hogy végül nem indul a párt elnöki posztjáért.

Mesterházy Attila - Forrás: MSZP

Az MSZP-ben most az a helyzet, hogy Tóth Bertalan versenyez Tóth Bertalannal – jellemezte a párt helyzetét Mesterházy Attila az ATV Egyenes beszéd műsorában. A politikus szerint a tisztújítás kaotikussá vált, ezért döntött úgy, hogy végül nem indul a párt elnöki posztjáért.

A jelölés folyamata hétfőn zárult le az MSZP-ben, eszerint Kunhalmi Ágnes választmányi elnök és Tóth Bertalan pártelnök a két társelnökjelölt.

A Szekeres Imre a jelölőbizottság elnöke elmondta, csütörtökön közölték a jelöltekkel, hogy zárt listás lesz a voksolás, amit ők el is fogadtak. Mindez azt jelenti, meg kellett nevezni az elnökhelyettest, az alelnököket és az elnökségi tagokat, nem lehetett lehúzni róla senkit, amire Mesterházy szerint soha nem volt még példa a párt történetében. A tisztújítás kampányában szó sem volt a kampány alatt zárt listáról, ő mindenkivel együtt tud és akar működni – hangsúlyozta, hozzátéve: nem tartja demokratikusnak és tisztességesnek a folyamatot, amely szerinte még legitimációs problémákat is felvet. Azt is elmondta: nem vonja vissza a pályázatát, de nem állít listát, hogy ezzel hívja fel a kongresszusi küldöttek figyelmét a történtekre.

A hétfői határidőig két lista érkezett, az egyik Kunhalmi Ágnestől és Tóth Bertalantól, a másik Havas Szófia egészségpolitikustól. Az első megfelelt a szabályoknak, a második azonban nem, mert a jelöltek közül sokan nem vállalták a jelölést – közölte Szekeres.

Mesterházy úgy nyilatkozott, nem hiszi, hogy a történtek miatt jogorvoslatot keresne, szerinte a dolgok nem jó irányba haladnak. Szekeres Imre szavaira reagálva az egykori hírhedt Veszprém megyei párttitkárt, az 56-os forradalom után Brusznyai Árpád kivégzését sürgető Pap Jánost idézte, aki az 1985-ös, többes jelölésű országgyűlési választás előtt az anekdota szerint azt mondta: ez nem választás, csak szavazás lesz. Ezzel állította párhuzamba a közelgő MSZP-tisztújításon várható eseményeket Mesterházy Attila. (propeller.hu)


 

h i r d e t é s