h i r d e t é s

Mégsem lesz csoportos létszámleépítés a Magyar Postánál

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Mégsem lesz csoportos létszámleépítés a Magyar Postánál

2023. január 24. - 09:22

Tavaly októberben jelentették be, hogy több száz alkalmazottól válik meg a Magyar Posta, most kiderült, hogy a csoportos létszámleépítést az eredetileg tervezett formájában nem hajtják végre.

A kép illusztráció! - Forrás: dkp.hu

A Magyar Posta megbízott vezérigazgatója tavaly október végén jelentette be egy háttérbeszélgetésen, hogy 2022. november 12-től 366 postahelyen fog szünetelni ideiglenesen a szolgáltatás, akkor a posta közzétette a listát arról, hogy pontosan mely települések érintettek a döntés nyomán. Akkor azt is bejelentették, hogy az irányítási és a szolgáltatási területeken 300 fős létszámleépítést hajtanak végre.

Oláh Lajos (DK) tavaly december 21-én kérdéseket tett fel a gazdaságfejlesztési miniszternek a csoportos létszámleépítésről. Fónagy János január 23-án válaszolt Oláh kéréseire, válaszában azt írta, hogy

a Magyar Posta 2022. november 8-án kinevezett menedzsmentje a tervezett csoportos létszámcsökkentés szükségességét felülvizsgálta, és azt a korábban bejelentett szándékkal ellentétben a tervezett formájában nem kívánja végrehajtani. Erről az Üzemi Tanácsot már tájékoztatták.

A társaság vezetése ismételten felülvizsgálja az irányítási-szolgáltatási szervezetek tekintetében a hatékonyságjavítási lehetőségeket és a későbbiekben dönt a szükséges intézkedésekről. (Portfolio)


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky