h i r d e t é s

Mégsem lesz szélsőséges rendezvény egy debreceni iskolában

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Mégsem lesz szélsőséges rendezvény egy debreceni iskolában

2016. november 11. - 09:25
0 komment

 

A helyszínt nem maga az iskola, hanem egy működtető cég adta bérbe egy magánszemélynek, és nem tisztázták, milyen célra - írja a hirkut.hu.

Forrás: hirkut.hu

A Tóth Árpád Gimnázium a portál cikke után közölte: elhatárolódik szélsőségesektől, akik nem tarthatják meg ott a rendezvényt.

A lap megkeresésére Fenyősné Kircsi Amália intézményvezető a következő választ küldte:

“A rendezvényről nem tudtunk, a médiából értesültünk róla ma reggel, és semmilyen módon nem vállalunk közösséget a fenti szervezettel.

A helyzet úgy alakulhatott ki, hogy a közoktatás átalakításának eredményeként az iskola épületét oktatási célra a Tóth Árpád Gimnázium csak 16:30-ig használja, és a további időszakban az intézményt működtető Debreceni Intézményműködtető Központ (DIM) jogosult bérbe adni az iskola helyiségeit. Egy magánszemély jelentkezett bérlőnek, a DIM pedig kiadta a helyiséget, és nem tisztázták, hogy milyen célra.

Mikor az előadás témájáról értesültem, azonnal intézkedtem. A DIM-et kértem, hogy ne adja ki bérbe az iskola helyiségét ennek az előadásnak a megtartására, és szóljon a szervezőknek, hogy tüntessék el a plakátokról az iskola nevét.

A DIM munkatársától Ígéretet kaptam, hogy a bérlést törlik. Sajnálom, hogy a Tóth Árpád Gimnázium neve összefüggésbe került ezzel a rendezvénnyel.”

Azóta az Identitesz esemény-oldaláról is törölték az iskolát, mint helyszínt, és csak annyi szerepel, hogy Debrecen. Közben egyébként az iskola egy diákját is sikerült elérni: ő azt mondta, nem hallott a rendezvényről.

A korábban homofób akcióirólrasszizmusáról és erős Facebook-os véleményterrorjáról ismert Identitesz nevű hallgatói formáció, amelynek elnöke László Balázs Pax Hungaricanyilas mozgalom rendezvényén vett részt konferálóként 2015-ben, most helyi szervezete által „öngyilkos feminizmus” címmel az egyik debreceni középiskolában tart rendezvényt.

Elöljáróban is megjegyezném, hogy a turbómagyar szervezet erősen hadakozik nemzetünk helyesírásával. Betűhűen idéznék egy mondatot az esemény leírásából:

„Előadónk Budaházy Edda a Hozz Világra Még Egy Magyart Mozgalom alapítója, aki a feminizmus, az európai társadalomra gyakorolt kártékony hatásait ismertetni, valamint fejti ki véleményét az így keletkezett problémákról.”

Ha a feminizmus utáni vesszőt töröljük, akkor a kártékony hatásokat ha „ismerteti” a művésznő, véleményét pedig kifejti, akkor talán az alanyt és az állítmányt is azonosítani lehet. A rendezvényelőadója Budaházy György testvére, aki a terrorcselekmény-vádjával 13 évre elítélt politikusról úgy írt, hogy “(…) ha nem tetszik a stílusa, hát erről annyit: harcosokra szükség van, és még nagyobb szükség lesz, és a harcosok nyers húst esznek.” (A 444 egyébként itt gyűjtött még a tevékenységükről.)


 

Kommentek

h i r d e t é s