h i r d e t é s

Megszólalt Gyárfás Tamás a temetőben talált hangfelvételekről

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Megszólalt Gyárfás Tamás a temetőben talált hangfelvételekről

2019. január 16. - 18:19

 

A Magyar Idők szerint a Farkasréti temetőben bukkantak rá a nyomozók azokra a jó minőségű hangfelvételekre, amelyek a Portik Tamás és Gyárfás Tamás közötti, évek alatt rögzített beszélgetéseket tartalmazzák. Az ügyben Bánáti János ügyvéd és Gyárfás Tamás későbbre ígért tájékoztatást - utóbbi időközben nyilatkozott az ATV-nek.

Gyárfás Tamás - Forrás: MTI

A lap cikke szerint az előkerült felvételek megerősítik a Gyárfás Tamással szembeni gyanúsítást a Fenyő-gyilkosság ügyében.

A felvételekről úgy tudni, hogy ahhoz a hanganyaghoz tartoznak, amit Portik Tamás és emberei 20 év alatt rögzítettek a saját biztosításuk érdekében. A cikkben olvashatók szerint

a hanganyag Gyárfás állításaival szemben nem egy érthetetlen, vágott felvétel, hanem rengeteg új információt tartalmaz.

Az InfoRádió erről szeretett volna többet megtudni, amikor megkereste a Fővárosi Főügyészséget, ám a nyomozás érdekeire hivatkozva nem kívántak nyilatkozni; Ibolya Tibor főügyész a Pesti Srácoknak adott korábbi interjúját ajánlotta a nyilvánosság figyelmébe. Ebben Ibolya január elején a Fenyő-gyilkosság nyomozásáról azt közölte,

"soha ennyi bizonyíték nem állt még rendelkezésre a Fenyő-ügyben,

mint jelenleg". Gyárfás Tamás meggyanúsítása óta is van újabb fejlemény a nyomozásban, és véleménye szerint ez az ügy "el fog jutni a vádemelésig".

Hogy mi lehet a felvételeken, pontosan nem lehet tudni. Az Index szerint

Portik emlékeztette Gyárfást, hogy Fenyő veszélyt jelentett rá, viszont a felvételeken a hírek szerint konkrétabb utalások is vannak a gyilkosságra való felbujtásra.

Gyárfás Tamás a gyanúsítás szerint 21 éve bujtotta fel Portik Tamást, hogy ölesse meg üzleti ellenfelét, Fenyő János médiavállalkozót. Ezzel párhuzamosan Portik Tamást is meggyanúsították, hogy ő bízta meg a szlovák maffia bérgyilkosát, Jozef Rohácot a bérgyilkossággal. Rohác ezért és az Aranykéz utcai, négy halottat és húsz súlyos sérültet követelő robbantásért jogerősen életfogytiglani fegyházat kapott.

Gyárfás Tamás tavaly áprilisi meggyanúsítása után azt mondta, semmi köze nincs a Fenyő-gyilkossághoz.

"Áldozata vagyok ennek a szörnyűségnek, soha még a gondolata sem merült fel bennem, hogy Fenyő János vagy bárki más ellen erőszakosan lépjek fel vagy bárkit erre késztessek."

Az ATV-nek nyilatkozva Gyárfás még azt is elmondta,

nem tudja, mi van a felvételeken, annyit tud, amennyi az újságban megjelent, de örül annak, hogy a kazetták megvannak, mert bizonyíthatják az ártatlanságát.

Az InfoRádió megkereste az ügyben Bánáti János ügyvédet, akit a védelemből kizártak és jelenleg tanú az ügyben, és Gyárfás Tamást is. Későbbre ígértek tájékoztatást.

infostart.hu


 

h i r d e t é s