h i r d e t é s

Megtámadták és leköpték a hamburgi főrabbit

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Megtámadták és leköpték a hamburgi főrabbit

2019. június 24. - 07:12

 

Shlomo Bistritzky rabbit csütörtökön a városháza előtt fenyegette meg egy férfi, miközben éppen a helyi polgármesterrel beszélgetett. A helyszínen rendőrök is voltak. - írja az akibic.hu.

Forrás: taz.de

Shlomo Bistritzky rabbit csütörtökön a városháza előtt fenyegette meg egy férfi, miközben éppen a helyi polgármesterrel beszélgetett. A helyszínen rendőrök is voltak. A rabbi azt nyilatkozta, hogy a férfi sálommal köszönt neki, majd fenyegetőzni kezdett és egy késnek látszó tárggyal hadonászott felé, írja a neokohn.hu.

Bistritzky lefotózta a támadót, és a néhány méterre álló rendőrökhöz futott, akik végül heves dulakodás után őrizetbe vették a 45 éves marokkói férfit. A támadó ezután is tovább köpködött.

A hamburgi zsidók közösség elítélte az antiszemita támadást, megköszönte a rendőrségnek a gyors fellépést, ugyanakkor a rabbi aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a támadót kétórás őrizet után szabadon engedték.

Bistritzky rabbi egyébként a helyi chábád egyik rabbija, 1977-ben született Jeruzsálemben. Nagyapja hamburgi kereskedő volt, az apja főrabbi. 2003-ban költözött Hamburgba, ahol először a lubavicsi rebbe nagykövete volt, jelenleg pedig a hamburgi Chabad Központot vezeti. 2012 januárjában a zsidó közösség hamburgi állami rabbinak nevezte ki.

akibic.hu


 

h i r d e t é s