h i r d e t é s

Megváltozik az egyik legnépszerűbb édesség

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Megváltozik az egyik legnépszerűbb édesség

2017. november 13. - 06:38

 

Ezentúl fakóbb lesz a Nutella, miután az olasz gyártócég változtatott a világszerte sokak kedvencének számító édesség receptjén. - írja a hazipatika.com

Fotó: pixabay.com

A módosításokat finoman szólva sem fogadta minden rajongó örömmel.

Az összetevők listáján bekövetkezett változásokra elsőként a hamburgi fogyasztóvédelmi központ honlapja hívta fel a figyelmet. A mogyorós finomság immár több sovány tejport tartalmaz, vélhetően a kakaó rovására, ugyanis valamelyest világosabb lett a termék színe. Az eddig sem éppen alacsony cukortartalom is tovább emelkedett, egészen pontosan 55,9 százalékról 56,3 százalékra.

Ráadásul ez utóbbi adat még véletlenül sem elírás, 

a Nutellának valóban több mint fele (!) színtiszta cukor.

Az említett hamburgi szervezet korábban látványos infografikát is készített, hogy bemutassa, milyen alapanyagok és mekkora mennyiségben foglalnak helyet egy üveg krémben.

time.com összefoglalója szerint a vásárlói reakciók igencsak változatosak. A Twitteren egy amerikai fogyasztó azt írta, hogy 1971 óta rendszeresen fogyasztja ezt a terméket, amelyet szerinte békén kellene hagyni. "Nincs szükségünk több cukorra és tejporra. Olyannak akarjuk a Nutellát, amilyen eddig is volt" - szögezte le karakán módon. Egy másik felhasználó pedig egy hasonlattal élve rámutatott: Beyoncét vagy Demi Lovatót sem próbálták még megváltoztatni, a tökéletességen ugyanis nem kell módosítani.


 

h i r d e t é s