h i r d e t é s

Melegszik az idő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Melegszik az idő

2019. május 11. - 06:17

 

Szombaton délelőtt a párásság feloszlik, az ország nagy részén gyengén felhős vagy közepesen felhős lesz az ég, északkeleten egy-egy zápor kialakulhat. - írja az Időjárás.hu

Délután többfelé megnövekszik a felhőzet, a Dunántúl nyugati részein és északkeleten helyenként záporokra, zivatarokra is számítani kell. Élénk, időnként erős lesz a délnyugati szél, a délutáni csúcsértékek 19, 23 fok között alakulnak.

Vasárnap délelőtt a Dunántúlon és az ország középső tájain erősen felhős vagy borult lesz az ég, a Tiszántúlon lehet szakadozottabb a felhőzet. A felhős tájakon eső, záporeső okoz csapadékot.  Délután a Dunántúlon gyenge eső, a középső tájakon záporok, zivatarok várhatóak. A Tiszántúlon élők örülhetnek, ugyanis az ország ezen részein nem lesz csapadék. Viharossá fokozódik az északnyugati szél, a maximum-hőmérséklet értékei 13, 25 fok között alakulnak.

Orvosmeteorológia

Szombaton nem érkezik időjárási front térségünkbe, de az átlagnál melegebb idő hatására többen szokatlanul fáradtnak érezhetik magunkat. - írja a meteoklinika.hu

Szombaton nem ront időjárási front a humánmeteorológiai helyzeten, azonban a melegedés hatására az érzékenyek melegfronti jellegű tüneteket tapasztalhatnak: általános lehet a migrén, a fáradékonyság és vérnyomás-ingadozás is felléphet.

Az időjárás alapvetően kedvez a szabadtéri programoknak, csak néhol zavarhatja gyenge csapadék a szabadtéri tevékenységeket. Az időnként megnövekvő felhőzet ingadozó hőérzetet eredményez, de ennek ellenére érdemes kimozdulni otthonról, és akár hosszabb időt a friss levegőn tölteni a csapadékos napok előtt. 

A pollenterhelés nem nő számottevően a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja jellemzően az alacsony-közepes tartományban alakul. A kültéri allergén gombák spóraszáma az ország nagy részén szintén alacsony marad, de a Dunántúlon helyenként elérheti a magas szintet. 

A közlekedést a reggeli időszakban képződő pára és ködfoltok, valamint a délutáni napsütés nehezíti. A párás és ködös tájakon romlanak a látási viszonyok, a balesetek elkerülése érdekében tartson nagyobb követési távolságot és vezessen a megszokottnál lassabban. A lemenő nap fénye könnyen elvakíthatja vezetés közben, ezért mindig tartson magánál napszemüveget!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s