h i r d e t é s

Mélyhűtő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Mélyhűtő

2020. december 10. - 13:59

Így legyen ötösöm a lottón! 

A kép illusztráció! - Forrás: Energiaoldal

Már sokszor leírtam. Ahhoz képest, hogy a Financial Times ma reggel szólította fel Merkelt: legyen kemény, és ne engedjen a zsarolásnak, megint kihúzta a szarból Orbánt és Kaczyńskit, hogy azok konzerválhassák a hatalmukat.

Sajtóértesülések szerint megszületett a német-magyar-lengyel megállapodás a vétó visszavonásáról. Orbánék belementek, hogy nem kifogásolják a jogállamisági mechanizmus bevezetését, feltéve, ha 2022-ig befagyasztják az alkalmazását, a gender-ügy és a migráns-kérdés pedig kikerül a csomagból. (Benne se voltak. Csak Orbán fantáziájában és propagandájában.)

A csomag nem fogja tartalmazni a gender és migráns-kérdést, a jogállamisági kritériumoknak megfelelés mechanizmusa végrehajtását pedig befagyasztják, mert Orbán/Kaczyński elmehet a Luxemburgi Bíróságra, mely két éven belül nem fog dönteni. Vagyis: bevezetik, de nem vezetik be! Bármi lesz is tehát két év múlva, Orbán most teli torokból üvöltheti, hogy győzött, legalább a választásokig pedig dőlni fog a pénz – a helyreállítási alapból is – a zsebébe.

Elvileg, főleg a skandinávok és a hollandok még beleköphetnek Merkel főztjébe, de nem valószínű. Orbán tehát győzött. Megint. Az pedig számomra egyértelmű hogy Merkel, sikeres német kancellárként, kemény munkával, néhány év alatt fölverekedte magát a háború utáni legkártékonyabb európai vezető pozíciójába. Nagy utat tett meg a kelet-berlini kémikus! Gratulálunk!


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s