h i r d e t é s

Menczer: A média felelőssége, hogy a valóságról számoljon be

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Menczer: A média felelőssége, hogy a valóságról számoljon be

2019. szeptember 03. - 10:32

 

"A kereszténydemokrácia külső és belső támadás alatt áll."

Illusztráció: MTI Fotó: KKM

Nemzetközi konferenciát rendeznek keresztény újságíróknak Budapesten szeptember 4. és 6. között - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Menczer Tamás azt mondta, a konferencia nemcsak vallásos embereknek szól, hanem mindenkinek, akinek fontos a keresztény kultúra megőrzése, és kíváncsi arra, hogy a kereszténydemokrácia milyen válaszokat ad a jelenlegi kihívásokra.

Hozzáfűzte a kereszténydemokrácia külső és belső támadás alatt áll, a külső támadást a migráció - idegen kultúrájú és vallású tömegek betelepítésének valósága és veszélye - jelenti, a belső támadást pedig a liberális felfogás, amely

annyira liberális, hogy semmilyen más értékrendet nem tűr meg maga mellett.

Az államtitkár szerint az elmúlt évtizedekben a liberális demokrácia képviselői kiszorítottak minden más értékrendet, így kizárólag ők mondták meg, hogy mit kell gondolni például családról, nemzetről, kultúráról, hagyományokról vagy határvédelemről.

A liberális felfogás szerint mindezektől szabadulni kell, a kereszténydemokrácia szerint azonban ezek értéket jelentenek, amelyeket meg kell őrizni. A keresztény szabadság jegyében kellenek lehetőségek arra, hogy ezekről a kérdésekről beszéljünk

- mondta Menczer Tamás.

Az államtitkár elmondta: a média felelőssége, hogy a valóságról számoljon be. Egyes csoportok próbálják szabályozni, mit lehet kimondani és mit nem, a magyar kormány szerint viszont nevén kell nevezni a dolgokat, mert csak így lehet valódi megoldásokat találni.

(MTI)


 

h i r d e t é s