h i r d e t é s

Menekülő embercsempészt üldöztek az M1-esen

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Menekülő embercsempészt üldöztek az M1-esen

2015. szeptember 10. - 09:13
0 komment

 

Ausztriáig jutott, ám az A4-esen kiugrott a kisbuszból. Többeket is elkaptak.

Próbált elfutni

A hegyeshalmi határ közelében, az M1-esen szúrtak ki a rendőrök egy teherautót, és ellenőrizni akarták. A sofőr azonban nem állt meg a jelzésükre, sőt,  elhajtott a túlterhelt járművel Ausztria felé.

Az egyenruhások az A4-es autópályán is követték, a menekülő végül a barátudvari kihajtónál leparkolt és futásnak eredt, ezzel egy időben a raktérből is csaknem 30 menekült ugrott ki - írja a 24 hírportál.

A rendőrök elfogták a 24 éves szerb sofőrt – tájékoztatott a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön.

Tizenegy sofőr

Csongrád megyében összesen tizenegy autós akadt horogra szerdán. Az egyenruhások az 55-ös főúton állítottak meg egy svájci rendszámú kisbuszt, amelyben 17 szír menekült utazott. A 22 éves szerb embercsempészt elkapták. Tíz „kollégáját” Szegeden, Röszkén, Ásotthalmon és az M5-ös autópálya Csongrád megyei szakaszán csípték el, mindannyian Budapestre tartottak. Utóbbiak ellen jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Bérelt teherautóval vitték a menekülteket

A Pest megyei rendőrök egy 32 éves öcsödi férfit kaptak el, aki bérelt teherautóval szállította a menekülteket. Egyikük kedd este vett fel 26 szír menekültet egy röszkei benzinkúton, fejenként 150 euróért. Az úti cél ezúttal is a főváros volt. A jármű azonban az M5-ösön defektet kapott, az utasok – a sofőrrel együtt – elmenekültek, de elkapták őket, utóbbit Kiskunfélegyházán. Társát, a 32 éves Bódi Bélát még keresik.

A rendőrség várja azon személyek jelentkezését, akik a képen látható személy tartózkodási helyével, valamint a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatban érdemleges információval rendelkeznek. Bejelentéseiket megtehetik személyesen a Dabasi Rendőrkapitányságon vagy hívják a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 6-1-236-28-83-as telefonszámon, illetve tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 0680/810-107 „Telefontanú” zöld számán (hétfő-csütörtök: 8-16, péntek: 8-13), továbbá a 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

 

24.hu (Címlap: Forrás: 24.hu)


 

h i r d e t é s