fbpx Mérföldkőhöz érkezett a Facebook | CIVILHETES

h i r d e t é s

Mérföldkőhöz érkezett a Facebook

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Mérföldkőhöz érkezett a Facebook

2015. augusztus 28. - 11:25
0 komment

 

Egy nap alatt még soha annyian nem használták a Facebookot, mint hétfőn, amikor összesen egymilliárdan kattintottak a közösségi hálóra, vagyis a világon minden hetedik ember használta.

Egymilliárd ember használta a Facebookot hétfőn, ami új mérföldkő a cég életében Mark Zuckerberg szerint - tudta meg az Investor.

Az alapító-vezérigazgató a saját Facebook oldalán jelentette be a hírt, amely alapján a hétfői napona világ minden hetedik embere a közösségi hálót használta. 

"Először értünk el ilyen számot és ez még csak a kezdet ahhoz, hogy az egész világgal kapcsolatba lépjünk” - írta posztjában Zuckerberg.

Egy nyitottabb, összekapcsolt világ egy jobb világ– írta. 

Kinőtte magát a cég

A Facebook oldalt 2004-ben indították világhódító útjára, bár akkor még csak 4-500 felhasználóban reménykedtek - állítja Zuckerberg. Azóta 11 év telt el, és 1 milliárd lett belőle. Ez nyiván meglátszik a cég piaci értékén is, hisz 252 milliárd dollárra értékeli azt a tőzsde, a Forbes összeállítása szerint Mark Zuckerberg a tizedik leggazdagabb ember a világon a maga 39,4 milliárd dolláros vagyonával.

A jelentős mérföldkő elérésének ünnepére az alábbi videót tette közzé a Facebook:

A júliusban megjelent második negyedéves eredmények alapján a Facebookot naponta 968 millióan használták, szemben az előző negyedév 936 milliós nézettségével. 

A Facebook 39 százalékos bevétel-növekedést ért el a második negyedév során, ami egyre kecsegtetőbb a nagy világmárkák számára is. Az eddig sem ismeretlen brandek egyre mélyebben nyúlnak bele a pénztárcájukba, hogy a közösségi média zászlóshajóján hirdethessenek. 

A vállalat 4,04 milliárd dolláros (kb. ezer milliárd forint) forgalomról számolt be a június 30-i záráskor. 

 

investor.hu (Címlap: Fiatal férfiak facebookoznak a mianmari Rangunban. - Forrás: AFP/Nicolas Asfouri)


 

Kommentek

h i r d e t é s