h i r d e t é s

Messze még a tavasz!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Messze még a tavasz!

2019. január 25. - 06:14

 

A következő napokban is folytatódik a hideg, januári idő. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt borult időre van kilátás, az északnyugati tájak kivételével sokfelé várható havazás. 

Délután erősen felhős, borult lesz az ég, sokfelé folytatódik a havazás, helyenként hófúvás is lehet. Erős lesz az északi szél. Kora délután -3, 2 fok várható.

Szombaton nyugaton több órára kisüt a nap, keleten és délen azonban havazás, hózápor, illetve ónos eső, havas eső is előfordulhat. Változó irányú szél lesz. A hőmérséklet csúcsértéke -2, 3 fok között alakul.

Vasárnap eleinte a napos időszakok lesznek túlsúlyban, majd nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Számottevő csapadék nem várható. A délnyugati szél élénk lesz. -1, 4 fokra melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Pénteken kettősfronti hatás érvényesül, meleg- és hidegfronti tünetek is jelentkezhetnek az arra érzékenyeknél. - írja a meteoklinika.hu

Fejfájás, vérnyomás- és keringési problémák léphetnek fel. Télies az idő, tovább tart a hidegbeáramlás, az alacsony hőmérséklet és a nyirkos levegő pedig különösen az ízületi panaszokkal élőknél fejt ki negatív hatást. Kopásos és gyulladásos jellejű végtagfájdalmakat is tapasztalhat, a kar és a láb tornáztatása, kímélő átmozgatása enyhíthet ezeken valamelyest.

Emellett fejfájás, vérnyomás- és keringési problémákléphetnek fel. Már előző este ajánlott idejében lefeküdnie, ugyanis alvászavarok és álmatlanság is felléphet, reggel ezért fáradtan és nyűgösen ébredhet.

Ne terhelje feleslegesen az emésztőrendszerét se! Egyen inkább naponta többször, de kisebb adagokat, és ez is álljon könnyű fogásokból. Kerülje a túl zsíros és fűszeres, valamint a puffasztó ételeket is – válassza a csirkét, halat helyettük.

Tartósan fennáll a hideg, továbbra is nagy a megfázásveszély! Fontos a réteges öltözet, a vastag kabát, nyakát pedig sállal óvja a hideg ellen! Étkezése során részesítse előnyben a melegítő hatású ételeket, a fűszerek közül a fahéj, a gyömbér fokozza a vérkeringést. Napközben egy-egy csésze meleg tea felmelegít, és a leveseknek is „szezonja” van ilyenkor.

A közlekedésben havas, csúszós, latyakos útszakaszok egyaránt előfordulnak, növekszik a balesetveszély. Kerülje a hirtelen fékezést és irányváltoztatást, valamint tartson a szokásosnál nagyobb követési távolságot! Vezessen óvatosan és körültekintően!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s