h i r d e t é s

Mészáros csak Orbán Viktor álneve?

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Mészáros csak Orbán Viktor álneve?

2019. augusztus 04. - 10:07

 

"Magyarország a rokonságok és a panamák lápvilága. Ez egy olyan furcsa ingovány, hogy aki ebbe beleplántálódik vagy akklimatizálódik, vagy elpusztul. Az olyan növények, amelyek szeretik ezt a nedvdús talajt, buja nagy virágokat hajtanak, azok, akik nem szeretik, belefúlnak a sárba. Hát, kérem szépen, köztünk mégsem hiszem, hogy valami rokonságot ki lehetne sütni."
/Móricz Zsigmond: Rokonok/

 

Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor - Forrás: nol.hu

Magyarországon a politikusok családtagjai, rokonai ott vannak a pénz közelében. Mutyiországban természetes, hogy a trafikok többségét, a helyi hatalmasságok hozzátartozó kapták, nekik ez járt. Hasonló módon az állami földek eladásakor is megjelentek a kormánytagok, fideszes országgyűlési képviselők családtagjai. Nem lehet véletlen, hogy földművesként a legtöbb hazai és uniós támogatást fideszes országgyűlési képviselők feleségei kapták. Eredeti foglalkozását tekintve van köztük fitneszedző, angol szakos tanárnő és jogász. Az "örökös " miniszterelnök jobb kezét vétek lenne kihagyni, hisz' körülötte is ott lebzselnek a családtagok, illetve több milliós fizetésért alkalmazza a főügyész feleségét. Időközben a törvényesség őrének a lánya is nemzeti bankos alkalmazott lett. Kéz, kezet mos.

A miniszterelnök családi köre is ott sertepertél a közpénz közelében. Legendákat mesélnek a miniszterelnöki vő üzleteiről, kapcsolatrendszeréről, hihetetlen üzleti karrierjéről. A saját lábon álló kis család az Elios üzleteinek a milliárdjaiból alapozta meg az egzisztenciáját. Az ügyészség semmi kivetnivalót sem talált a tenderek körüli ügyekben. Tiborcz Istvánt tavaly eldugták a nyilvánosság elől, próbálták kihúzni valahogy április 8-ig. Azóta megy minden tovább, a jól megszokott mederben. A nemzet vejének a családja egyre tehetősebb lesz. Pár év alatt 35 milliárdot kapart össze kis famíliájának szorgos hangyaként a Orbán legidősebb lányának a férje.

Hasonló módon igencsak felfutottak a kormányfő édesapjának és testvéreinek a cégei is, a gánti kőbánya, ma már " igazi aranybánya". Jutott a jóból egy "kevés" a nagyfőnök felesége rokonainak is. A bedőlt állami megrendelésük több milliárdos veszteségét, mentőangyalként, a nemzet gázszerelője vásárolta fel. Vajon miért?

Mészáros Lőrincnek, 2010-ben két, nem túl jövedelmező cége volt. Ma már jóval több, mint 200 vállalkozásban érintett, ennyit vett a nevére az elmúlt években. Csillaga a G-nap után kezdett ragyogni, városi legendák szerint Orbán rábízta a családi vagyon kezelését. Pénztáros Lőrinc napjainkban az ország leggazdagabb embere, bár sokak szerint a Mészáros csak Orbán Viktor álneve. A nemzet gázszerelőjének a cégei csak azt az állami közbeszerzést nem nyerik el, amelyeket nem akarnak. Az érintett többször cáfolta, hogy a miniszterelnök strómanja lenne, szerinte saját ügyességének köszönheti a milliárdokat. Aki már hallotta beszélni, hangosan röhög ezen az állításon.

Orbánt mindez nem zavarja. Fejétől bűzlik a hal, mondják. A hűbéri rendben mindenki a hűbérura kegyétől függ. Nálunk ez egy ember, aki maga a haza, aki pár hete - beteljesítve régi álmát-a Várba költözött. Ugyan ő tagadja, hogy üzleti ügyekkel foglalkozna, ezt nem igen él olyan gondolkodó ember Magyarországon, aki el is hiszi. A év elejei Kormányinfón, amelyen méltóztatott személyesen megjelenni, úgy fogalmazott:

"Nem foglalkozom üzlettel, ez nem dolga a politikának. Üzletember se foglalkozzon politikával, mert nem lesz sok esélye. Az üzleti érdekeltségeket és a politikát el kell választani"

Mondta ezt egy olyan ország vezetője, ahol rendszerszintű a lopás, az uniós pénzek egy része magánzsebekbe vándorolt. Olyan ország kormányfője állított ekkora hazugságot, ahol jogvédő szervezetek szerint, évente nagyjából négyezer milliárd forintra becsülhető az indokolatlanul, részben korrupt módon gazdát cserélt vagyon. Nem véletlen, hogy Orbán nem akarja, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez.


 

h i r d e t é s