h i r d e t é s


Mi a helyzet azzal a DK-s orvosi igazolással?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Mi a helyzet azzal a DK-s orvosi igazolással?

2017. október 01. - 06:57

 

Tegnap elsőként írt az Index arról, ahogy Dunkaeszin intézi az önkormányzat a dolgokat.

Dunakeszi képviselő-testülete - Forrás: Dunakanyar Régió

Egy Jobbikos képviselő írta meg, hogy mit művel az önkormányzat egy DK-s zárt ülésről való hiányzás igazolásának ügyében, mit tesznek Radnóti Henrikkel.

Az Origo szombaton számolt be a DK-s képviselő július 27-i facebook posztjairól készült képekkel, amelyeken az látszik, hogy aznap Radnóti három posztban is bejelentkezett, hogy biciklitúrán vesz részt, illetve gyermekével fagyizik. 

Kezd furcsa lenni a történet

Még tegnap törölték az összes képet a facebook-ról. Az Index megkereste Radnóti Henriket az ügyben.

A képviselő egyáltalán nem szeretett volna nyilatkozni, csak annyit mondott, hogy az igazolás, amit vitt az tényálló. Neki pedig veleszületett betegsége van.

Az Index tudott beszélni egy DK-s Pest megyei önkormányzati képviselővel, Rónai Sándorral. Rónai szerint az orvos beszámolt arról, hogy nem találkozott aznap Radnótival, de amikor a rendelésen megjelent, akkor gyógyszert írt ki, mert változatlanul fennállt a probléma. A DK-s képviselő vidéken volt, amikor az ülés volt.

Anélkül, hogy állást foglalnék az ügyben, de ha valaki tudja, hogy ilyen betegsége van, akkor az úgy kalkulál, hogy bizalmi munkájának elvégzése az első és minden más csak utána következik. Dióssi Csaba polgármester pedig őrizze meg hidegvérét és maradjon úriember. Ha igaza van - vagy nem, nem probálhat meg visszaélni az orvosi titktartás intézményével.

...és a végére bedob a DK egy Fideszes mutyit

Rónai szerint egyébként egyértelmű, hogy miről van szó valójában:

"Radnóti Henrik ellen egy politikai leszámolás folyik. Dunakeszi vásárolt 250 millióért egy ártéri erdőt, amiről kiderült, hogy egy 3 hektáros erdő, és hektárja nem éri el a 600 ezer forintos értéket. Tehát a KSH adatai szerint 2 milliót érhetett maximum, ezért fizettek 250 milliót"

- mondta Rónai és hozzátette, hogy Radnóti és ő a két képviselő, akik feljelentést tettek az ügyben, amiben az ügyészség nyomoz.h i r d e t é s

betöltés...

;