h i r d e t é s

Miért fontos az üzleti vállalkozásban az érzelmi intelligencia?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Miért fontos az üzleti vállalkozásban az érzelmi intelligencia?

2020. december 22. - 11:08

 

Az üzleti vállalkozás vezetéséhez nem csupán üzleti érzékre és egyéb, az üzlethez szükséges készségekre van szükség, mint például a pénzügyi, vagy a kommunikációs készségek, hanem bizony érzelmi intelligenciára is. 

Az érzelmi intelligencia voltaképpen azt jelenti, hogy mennyire ismerjük önmagunkat, mennyire vagyunk tudatában a saját érzelmeinknek és hogyan tudjuk ezeket az érzelmeket kezelni és ellenőrizni, kordában tartani. Ez egyébként nagyon fontos, ha valamilyen vállalkozást, céget vezetünk, hiszen soha nem szabad hagynunk, hogy az érzelmek eluralkodjanak rajtunk és az érzelmeink alapján hozzunk meg súlyos, fontos, nagy horderejű döntéseket.

Miért is van szükség érzelmi intelligenciára?

Kérdezhetnénk, hogy miért is lényeges, hogy magas legyen az érzelmi intelligenciánk, ha üzleti vállalkozásunk van? Az érzelmi intelligencia kiemelkedő szerepet játszik az adott személy szakmai életében, hiszen ennek segítségével képes jó döntéseket hozni, csapatban együttműködni, jó munkakapcsolatokat és üzleti kapcsolatokat kialakítani, illetve konfliktust és stresszt kezelni.

Az érzelmi intelligencia összetevői

Képzeljük el, hogy az érzelmi intelligencia egy kör, amely öt szeletből áll. Ezek a szeletek nevet is kapnak: szociális készségek, motiváció, empátia, önszabályozás és önismeret.

Amennyiben ez az öt összetevő magas szinten van, akkor elmondhatjuk, hogy magas érzelmi intelligenciával rendelkezünk. Az üzleti életben a kör, azaz az érzelmi intelligencia mind az öt szelete nagyon lényeges, hiszen csak így leszünk képesek hatékonyabban működni, szociális kapcsolatokat kialakítani és fenntartani, stresszt kezelni, konfliktusokat megoldani.

Az üzleti életben kiemelkedő szerepe van a szociális készségeknek két szempontból is. A társadalmi interakciók teszik lehetővé, hogy üzleti kapcsolatokat alakítsunk ki és ápoljuk azokat, és voltaképpen ezek hozzák el számunkra az üzleti sikereket. De cég, vagy vállalkozás vezetőjeként a csapat erősebbé tételében is a segítségünkre van, ha jók a szociális a készségeink.

Az empátia azt jelenti, hogy mennyire vagyunk képesek beleélni magunkat a másik helyzetébe, mennyire tudunk azonosulni a gondjaival, a problémáival. Kutatások igazolják, hogy a női vezetők magasabb empatikusabb készséggel rendelkeznek, mint a férfi vezetők.

A motiváció is hozzátartozik az érzelmi intelligenciához, de aki valamilyen vállalkozást vezet, nagyon jól tudja, hogy mennyire fontos, hogy a céljainkat mindig és minden körülmények között szem előtt tartsuk, még a kudarcok ellenére is, hiszen csak így juthatunk előrébb, csak így vihetjük sikerre az üzleti vállalkozásunkat.
Az önszabályozás nem más, mint az, hogyan vagyunk képesek az önkontrollra, az érzelmeink szabályozására. Cégvezetőként minden egyes nap fontos döntéseket vagyunk kénytelenek meghozni, azonban mindenképpen fontos, hogy ezeket ne felfokozott érzelmi állapotban tegyük meg.
Az önismeret pedig nem más, mint önmagunk ismerete. Egy céget, egy vállalkozást csak az tud és képes 100 százalékosan vezetni, irányítani, aki ismeri önmagát és tisztában van azzal, hogy a döntései nem csak az ő, hanem az alkalmazásában élő emberek életét is befolyásolják.

Az érzelmi intelligencia nem elég

A vállalkozásunk, cégünk megalapításához nem elegendő csak az érzelmi intelligencia. A kezdeti lépéseknél szükségünk lehet egy erős támaszra. Egy olyan szolgáltatásra, amely lehetővé teszi, hogy a cégalapítás gördülékenyen menjen. Ilyen segítséget lehet találni - felkeresve a Logosz Cégcsoport https://szekhelyszolgaltatas.eu honlapját, ami navigál a következőkben: cégalapítás, székhelyszolgáltatás, cégmódosítás, cég adásvétel, könyvelés, kézbesítési megbízott és bélyegzőkészítés. A Logosz Cégcsoport összesen már 6700 cégalapításban segédkezett, 10500 kiadott székhellyel és 17200 szerződött ügyféllel büszkélkedhet.


 

Kommentek

h i r d e t é s