h i r d e t é s

Miért hasznos a rollerezés?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Miért hasznos a rollerezés?

2024. május 23. - 10:15

Napjaink egyik legkedveltebb közlekedési eszköze a roller. Vannak elektromos és klasszikus verziók, ki-ki a saját kedvére válogathat a funkciók és igények szerint. Kisebb és nagyobb gyerekek körében is népszerű: minden korosztálynak megvan a maga rollertípusa. Más kell a 3-6 éveseknek, megint más a nagyobbakban, és a serdülők elvárásainak pedig már speciálisabb verziók felelnek meg.

Forrás: ministudio.hu

Ha környezettudatos és vagány megoldást keresünk, kutakodjunk kicsit a piacon, ne vegyük meg az első járgányt, ami szembejön! Például érdemes körülnézni a Ministudio Scoot and Ride roller és kiegészítő kínálatában is, ha minőségi és megbízható eszközökre vágyunk!

Mi mindent fejleszt a roller?

Amellett, hogy egy környezetbarát és gyors közlekedési eszköz a roller, sok készséget is fejleszt. Ilyen például az egyensúly és koordinációs képességek javítása. De növeli a koncentrációt és a kitartást, nem utolsósorban a bátorságot is. Éppen ezért egészen kicsiknek, akár 1-3 éveseknek is ajánlott, mert észrevétlenül hat a különféle készségekre. A trükközés és a manőverezés inkább 6 éves kortól indul el.

Milyen rollert válasszunk?

Vannak úgynevezett alaprollerek, amiket a mindennapos közlekedésre használunk. Ezeket könnyen össze lehet csukni, és több esetben teleszkóposak is. Másik kategória az extrém típusoké, amelyek igaz, hogy kevésbé nehezek, de stabil, biztonságos alkatrészekből állnak.

Ha csak oviba, suliba vagy munkába járáshoz keressük a megfelelő rollert, akkor az első csoportból válasszunk! Amennyiben a trükközés megtanulása is cél lehet, előtérbe kerülnek az ugratós verziók.

Jól bevált járgányok

Ha a szemléltetés kedvéért maradunk a Scoot and Ride rollereknél, akkor látni fogjuk, hogy nemcsak biztonságos, de nagyon innovatív és trendi járművekről van szó. Előnyük, hogy bizonyos modelleket már akár 1 éves kortól is használhatnak a kicsik. Természetesen akkor, ha már stabilan tudnak totyogni.

Ilyenek azok a háromkerekű járművek, amelyek rollerek és kismotorok is egyben. Egyikből pillanatok alatt a másikká alakíthatók. Mivel szélesebb az ülőfelületük és állítható a magasságuk, ezért akár 5 éves korig is közlekedhetnek vele a gyerekek. Egyszerű összecsukhatóságuk és kis súlyuk miatt bárhová magunkkal tudjuk vinni.

A 3-6 éves korosztály számára gyártott eszközöknek már safety padja is van, ami borulás elleni védelmet biztosít. Vannak olyan típusok, amelyeknek az első kerekei LED-es világítással rendelkeznek, így még megbízhatóbb velük a közlekedés.

A bukósisak fontossága

Ha biztonságban szeretnénk tudni a gyermekünket rollerezés közben, akkor elengedhetetlen kellék a bukósisak. Esés esetén ezek különösen nagy védelmet nyújtanak. Az említett márka kínál mágneszáras és fejlámpás típusokat is. Figyeljünk arra, hogy a kiválasztott sisak megfelelő méretű legyen: illeszkedjen a gyerek fejére és alacsonyan legyen a homlokán!

Akár kicsi vagy nagyobb a gyermekünk, legyen egy közös program a rollerezés! Ne hagyjuk egyedül, mert bármilyen probléma esetén jó, ha kéznél van a segítség!