h i r d e t é s

Miért jelenik meg szinte minden fejlesztés után a parlagfű?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Miért jelenik meg szinte minden fejlesztés után a parlagfű?

2022. június 18. - 06:32

A parlagfűszezon hazánkban több mint kétmillió, allergiától szenvedő magyar mindennapjait nehezíti meg, ráadásul az allergiások száma minden évben húszezerrel nő. 

Parlagfű Esztergomban - Forrás: Fórum Esztergomért Facebook oldal

Legutóbb három éve írtunk az esztergomi parlagfűhelyzetről, akkor tűnt fel először, hogy olyan helyen is megjelenik az allergén növény, ahol korábban sosem volt. Lehet ezt a növény számára kedvező időjárási feltételekkel vagy a parlagfű jó alkalmazkodó képességével magyarázni, de legyünk őszinték, a célirányos terjedéshez szükség van az emberi gyarlóságra is.

Pénteken délelőtt jelent meg egy újabb parlagfüves poszt a Fórum Esztergomért Facebook oldalon:

„Itt valami ármányság lehet”

2021. szeptemberében írtunk arról a fejlesztésről, amely a lakópark mellett valósult meg, Esztergom egy rekortán futókört kapott. Az építkezés 2021. októberében fejeződött be. A parlagfű pedig idén jelent meg.
Miért?  Az örök kérdés megválaszolására névtelen levelet kaptunk.

A szerkesztőségünknek küldött levélben földcseréről ír a névtelen szerző. „Vélhetően úgy honosodik meg az allergén növény, hogy térkövezések vagy út- és járdaépítések során felássák az alapot és a kinyert földet sok esetben elszállítják egy hulladéklerakó telepre, szigorúan a környezet védelmében.
Ezeken a telepeken „gondozzák” a hulladékot, a frissen érkezett földet átforgatják a korábban leterítettel. Amikor ezzel megvannak, akkor a „megtisztított” földet oda szállítják, ahová kell.
Ez hatalmas üzlet, mert egyszer lehet fizetni a „szennyezett” föld elszállításáért, lehet fizetni a föld megtisztításáért és lehet fizetni az új földért.”


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s