h i r d e t é s

Miért jó a magyaroknak, hogy Orbán elutasítja az uniós támogatásokat?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Miért jó a magyaroknak, hogy Orbán elutasítja az uniós támogatásokat?

2020. november 24. - 15:17

 

A fél ország találgatja, hogy a miniszterelnökünk miért megy szembe egész Európával, veszélyeztetve a nekünk járó sok ezer milliárdos támogatásokat. 

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Azt pedig végképp nem érteni, hogy miért vett fel hirtelen 900 milliárd forintnyi hitelt, tizenkétszer rosszabb feltételekkel, mint amilyenekkel az Uniótól kapnánk.

Egy héttel ezelőtt jelentették be, hogy Magyarország és Lengyelország megvétózzák az Európai Unió következő hétéves költségvetését és a közös mentőcsomagot. A 27 tagállamból 25-en megszavazták, hogy a kifizetéseket jogállamisági feltételekhez kell kötni. De mi a baja Orbán Viktornak a jogállamisággal, amikor az csupa jót jelent? Az emberi jogok tiszteletben tartását, a korrupció üldözését, a független sajtót, a befolyásoktól mentes bíráskodást. Ezt kéri számon az Unió minden tagországtól, de ez Európában csak két országot zavar. Vajon miért? Sokak szerint az a baja a kormányfőnek, hogy a jövőben jobban ellenőriznék, kikhez kerülnek az uniós pénzek Magyarországon.

Orbán szerint azonban nem így van, emögött is Soros György áll, az ő fizetett emberei támadják Magyarországot. El tudja azt hinni épeszű ember, hogy Soros György mondja meg Európa összes miniszterelnökének és az Unió összes képviselőjének, hogy miképpen kell szavazniuk és hogyan kell támadniuk Magyarországot

Egyelőre ott tartunk, hogy a magyar és a lengyel vétó miatt nem kaphatja meg egyetlen uniós ország sem azt a pénzügyi támogatási csomagot, amely segítene a koronavírus-járvány miatt bajba került gazdaságokon, a munka nélkül maradt milliókon. Orbán büszkén hirdeti, hogy nekünk nincs is szükségünk az európai pénzre (aminek egyébként egy részét vissza sem kell téríteni, más részét hitelként kapnánk). Fel tudunk mi venni hitelt az Unió nélkül is – állítja a miniszterelnökünk. Ez igaz, csakhogy sokkal rosszabb feltételekkel. Szakértők kiszámolták, hogy az Orbán által felvett 900 milliárdnak a kamata évente 7,4 milliárd, míg az uniós hitelé ennek tizedrésze sem, mindössze 0,6 milliárd. De hát számít ez?! Úgyis a tízmillió magyar fizeti majd vissza. A lényeg, hogy a jogállamiságot ne vizsgálhassa senki.

Lehet, hogy a végén mégis kiegyezik Orbán az Unióval. De akkor végképp mi értelme annak, hogy egész Európa megutált minket, mert Magyarország akadályozza, hogy minél gyorsabban pénzhez jussanak a bajban lévő országok. (nyomtassteis.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s