h i r d e t é s

Miért maradna egy olyan "hazában"... 

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Miért maradna egy olyan "hazában"... 

2020. február 28. - 07:37

 

Ma visszament a kisebbik kislányom egy hét itthontartózkodás után Németországba. 

Apa és lánya búcsúzik - Forrás: Facebook

Mindig nagyon nehéz szívvel, sírva megy vissza, de tudja, hogy mennie kell, mert ez a haza nem ad neki semmit, az új haza viszont nem haza és nem is lesz az soha.

De ugyan miért is maradna egy olyan országban, ahol a kórházak nem tudnak készletezni, egy napi készletük van mindenből ma, február 25-én, és amikor a "felelős" államtitkárt megkérdezik arról, hogy Magyarország fel van-e készülve a koronavírus-helyzet kezelésére és milyen intézkedések történtek, történnek a felkészülés jegyében, akkor válaszul Gyurcsányozásba kezd.

Miért maradna egy olyan országban, ahol még az állásban lévők 90 százaléka is napi megélhetési gondokkal küzd, az önálló otthon elérésének teljes reménytelenségével?

Miért maradna egy olyan "hazában", ahol miközben már minden lepusztult, a lakosság az egyre növekvő szegényedésével finanszírozza nagyon kevesek gazdagodását, ahol az országba befolyt elképesztő összegű (a GDP 2,5-3 százaléka évente) EU-s pénzeket nem a jövőbe fektették, hanem ellopták vagy tökéletesen felesleges vagy egyenesen káros beruházásokra költötték?

Egy ilyen országban csak meghalni lehet, élni - a szó nyugat európai értelmében - nem lehet.
Legyen átkozott mindenki, aki ezt a sorsot szánta Magyarországnak, a magyar népnek!

Varga Béla


 

h i r d e t é s