h i r d e t é s

Miért válasszak alumínium kerítést a fa helyett?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Miért válasszak alumínium kerítést a fa helyett?

2021. szeptember 16. - 09:17

Amikor új kerítésre van szükségünk, hajlamosak vagyunk benyomás és érzések alapján választani ahelyett, hogy több évre előre átgondolnánk, hogy vajon mennyi munkát és plusz költséget fog nekünk jelenteni az adott döntés.

Forrás: mikeritesunk.hu

A következő cikkben felsorakoztatunk néhány érvet, hogy miért is érdemes az alumínium kerítésrendszereket választani még akár abban az esetben is, ha minden álmunk egy hagyományos kinézetű fakerítés volt.

Alapvető anyagtulajdonságok

Az elmúlt évszázadok során a fa egy meghatározó szereplő volt az építőanyagok között. Minden építkezésen használták, és még manapság is sokszor megkerülhetetlen az alkalmazása, de egyre több lehetőség van arra, hogy kiváltsuk egy-egy modernebb alapanyag segítségével.

A kerítések tekintetében például számos olyan új lehetőség közül lehet választani, ami akár még hasonlít is a fára, de tulajdonságai miatt lényegesen jobb kondíciókkal rendelkezik (pl.: WPC, alumínium). Hiszen be kell látnunk, szerves anyag révén a fa évről évre veszít fényéből és tartósságából.

Gondozási igények

A fa alapanyagok ára az elmúlt hónapok során lényegesen megemelkedett, és nem szabad arról sem megfeledkeznünk, hogy szinte évente karbantartást igényelnek. Éjjel-nappal ki vannak téve az időjárás viszontagságainak, ami a szerves eredetű anyagoknak még felületkezelés mellett is komoly károkat okozhat. Fontos tehát, hogy ellássuk UV-sugárzás elleni védelemmel, valamint vízlepergető réteggel.

Ezzel szemben az alumínium kerítésekben sem a víz, sem az UV-sugárzás nem tesz károkat. Ebből kifolyólag nincs rendszeres gondozási igényük sem, nem kell időről időre újrafesteni őket, egyszerűen csak élvezni kell, hogy megőrzik az eredeti állapotukat még hosszú évekig.

Elromlott valami, és most kénytelen vagy felújítani a kerítést? Esetleg újat építenél? Keresd fel a Mi kerítésünk szaktanácsadóit a weboldalon megadott elérhetőségek egyikén, és készíttess Te is gondozásmentes kerítésrendszert, ami egy életre szól!

Ezernyi árnyalat

Amennyiben fa alapanyag mellett döntesz, nagy valószínűséggel szeretnél gyönyörködni a természetes erezet látványában is. Ezt az élményt viszont nagyban tudja befolyásolni az is, hogy milyen felületkezelő anyagokra lesz szükség, és azokból mekkora mennyiség kerül majd a faanyagra. Sok esetben ugyanis nagymértékben fednek, és így elrejtik az anyag szépségét. Az sem segít sokat, ha a rendszeres felületgondozás során évről évre csiszolni kell a kerítést, ami nem megfelelő szakértelemmel végezve sokszor többet árt, mint használ.

Ellenben az alumínium kerítések anyagára szinte bármilyen mintát fel lehet vinni, ami aztán minden időjárási körülmény mellett megőrzi az eredeti pompáját, ráadásul anélkül, hogy neked éves szinten több órát kelljen a karbantartásával foglalkoznod.