h i r d e t é s

Migránsnak nézték az egyetemistákat - Rendőrt hívtak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Migránsnak nézték az egyetemistákat - Rendőrt hívtak

2017. november 13. - 14:21

 

Egy napja se voltak Magyarországon, amikor rendőrt hívtak három Sri Lanka-i egyetemistára, akik a Tovább Élni Egyesület lakóotthonában önkénteskednek, és akik vízummal, legálisan tartózkodnak az országban. - írja a nepszava.hu.

Perbál, lakóotthon. Forrás: Google Street View/ nepszava.hu

Az egyetemisták a világ második legnagyobb, az ENSZ több szervezetével együttműködő ifjúsági civil szervezete, az AIESEC szervezésében érkeztek a Pest megyei Perbálra, hogy önkéntesként, ingyen foglalkozzanak sérült gyerekekkel és felnőttekkel, a magyar társadalom hasznára. 

Az esetről az AIESEC magyar tagszervezete számolt be a Facebookon, amit a 444 vett észre. Az egyetemistákkal kapcsolatban felhívták a figyelmet arra: Nem kárt okoznak, hanem adnak nekünk. Nem elveszik a lehetőséget, hanem megteremtik azoknak, akikkel foglalkoznak. Mi hiszünk abban, hogy az önkéntesség egy jobb világ létrehozása érdekében van. Aki önkéntes, nem ilyen bánásmódot érdemel, hanem olyat, amilyet az önkénteseink képviselnek: szeretetet, elfogadást, törődést - olvasható a bejegyzésben.

Azt hozzáteszik, hogy a rendőrök

nagyon kedvesek és megértőek voltak,

amiért a poszt írója köszönetet is mondott.

A három egyetemista a következő hetekben Perbálon fog dolgozni, és mert Budapestre és más városokba is el fognak járni, mozogni is fognak a településen. A beszámoló szerzője ezért leírást adott róluk, nehogy újra rendőrt hívjanak rájuk.

Fogadjuk őket szeretettel

 - kérte.

Szerencsére gyorsan tisztázva lett az eset, azonban egy fontos problémára hívta fel a figyelmet

 - írta a Facebookján az AIESEC.

nepszava.hu


 

h i r d e t é s