h i r d e t é s


Mikor jön a vénasszonyok nyara?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Mikor jön a vénasszonyok nyara?

2017. október 10. - 06:36

 

Kedden és szerdán is felhősebb napunk lesz, de közben azért melegszik az idő. - írja az Időjárás.hu.

Csütörtöktől már a napsütésé lesz a főszerep, a reggeli ködfoltok megszűnését követően nagyon kellemes idő vár ránk! Azaz beköszönt a vénasszonyok nyara!

Délelőtt nyugat felől elkezd vékonyodni a felhőzet, de még mindig sok lesz a felhő felettünk. Számottevő csapadék nem várható. 

Délután a változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is készülhetünk. Csapadék nem valószínű.

Élénk lökések kísérik a nyugatias szelet, a csúcshőmérséklet 13, 19 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Kedden nem érkezik front, de felhős, szürke időre készülhetünk. - írja a meteoklinika.hu.

Gyakori panasz lehet a lehangoltság, fásultság, még akkor is, ha ön nem kimondottan frontérzékeny. Ilyenkor sokaknak nem esik jól kimozdulni, munkába vagy iskolába menni, a kedvetlenséggel párhuzamosan pedig jelentősen csökkenhet a teljesítőképessége. A gyerekek esetében is rosszkedvet tapasztalhat, egymással is türelmetlenebbek, a kisebbek nyűgösebbek. Próbáljon türelmesebben viszonyulni hozzájuk, kissé vidámabbá tenni a reggeli készülődést például egy jó zenével, színes ruhadarabokkal - így önnek is jobban, gördülékenyebben indulhat a napja.

Amennyiben a fokozottan érzékenyek körébe tartozik, akkor többek között vérnyomásproblémákat tapasztalhat, szédülés, kisebb rosszullét léphet fel. Napközben igyon meg egy-két csésze galagonyateát, illetve tervezze meg praktikusan a napját, hogy elkerülhesse a kapkodásból, sietségből járó idegeskedést. A fejfájósok azonban már rosszabbul járhatnak: délutántól kifejezetten erősödhetnek a panaszok. Eleinte inkább a migrénes, majd a görcsös fejfájás is jellemző lehet, ajánlott előkészíteni a citromfű teát!

Az ízületi bántalmakkal élők tünetei a következő napokban tartósnak bizonyulnak, elsősorban a kopásos eredetű fájdalmak fokozódására kell számítani. Reggel érdemes kámforos bedörzsölést alkalmazni, és jót tesz az is, ha folyamatosan melegen tartja ízületeit.

Az őszi idő jótékony hatásait elsősorban az allergiások érzik, már nem okoznak intenzív tüneteket a pollenek. A levegőminőség is jó, a szelesebb időben romlás nem várható.

A közlekedést helyenként esőtől nedves útszakaszok, illetve ingerlékeny, figyelmetlen sofőrök nehezítik, a szétszórtság a gyalogosokra és a kerékpárral közlekedőkre is jellemző lehet. A reflexidő megnyúlása tovább fokozza a balesetveszélyt, a vizes útburkolat miatt pedig megnövekszik a féktávolság. Az utakon fokozott óvatosság javasolt!

 

meteoklinika.hu / idojaras.huh i r d e t é s

betöltés..

;