h i r d e t é s

Mikor jön jól otthon egy összecsukható szék?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Mikor jön jól otthon egy összecsukható szék?

2022. augusztus 11. - 10:02

Minden kerti széknek különféle tulajdonsága van, nem véletlen, hogy megannyi típus létezik a piacon. Akadnak olyan változatok, amelyek tökéletesen alkalmasak pihenésre, de készültek már összecsukható modellek is, amelyek társaság esetén jöhetnek jól. Emellett praktikus megoldásnak számítanak, ha csak egy kisebb erkélyünk van a lakás egyik részén. Ebben a cikkben kifejtjük, hogy mikor jön jól otthon az összecsukható szék.

Forrás: kulteributorok.hu

Teraszra vagy erkélyre helyezhető kerti székek

Amikor kültérre keresünk székeket, akkor nincs könnyű dolgunk, hiszen fel kell mérni a terepet, hogy mekkora típus fér el valójában. Míg egy nagyobb teraszon bőven akad terület, ahol akár több kerti ülőalkalmatosságot is kihelyezheztünk, addig egy kisebb erkélyen erre nem sok lehetőség van.

A Kulteributorok.hu kerti székei azonban igen praktikusak lehetnek akár családi háznál, akár lakásban. Mivel kis helyet foglalnak el az összecsukható változatok, akár többet is be lehet szerezni egyszerre, kiváló megoldás, ha heti rendszerességgel tart az ember kerti partit, és szeretné leültetni a vendégeket.

Ennek a típusnak a fő funkciója, hogy alkalmanként szolgálja ki a tulajdonost és a társaságot, amikor pedig nincs használatban, szinte alig lehet észrevenni. A legtöbb kültéri szék szélessége 40 cm és 70 cm között van, érdemesebb azonban a kisebbekben gondolkodni, hiszen ezeket garantáltan el tudjuk tárolni hosszabb időre is.

Milyen háttámlát válasszunk?

Fontos kérdés továbbá, hogy melyik háttámla a legjobb megoldás az összecsukható variációk esetében. Nagy szerencse, hogy már ezekből is készülnek alacsonyabb és magasabb kivitelek, így ha szeretnénk kiélvezni a grillezős estéket a rokonsággal, akkor érdemes a kényelemre törekedni. Egy nagyobb verzió megfelelő támogatást nyújt, emellett véd bennünket a hidegtől, hiszen sokkal kisebb eséllyel fúj át rajta a hideg levegő.

Persze nagyon nem mindegy a minőség sem, hiszen többféle alapanyagból készülnek a kerti székek, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni. A különböző típusok tulajdonságai eltérnek egymástól, viszont például egy Nardi Darsena modell tökéletesen megállja a helyét majd a teraszon vagy az erkélyen.

A karfás berendezés több pozícióban állítható, így kényelmessé téve az ülést a család bármely tagjának. Prémiumminőségű anyagból és hosszú távra tervezték, így jól bírja az erős napsugárzást, de egy nagyobb zivatar sem tesz benne kárt. A biztonságról ebben az esetben a csúszásgátló talp gondoskodik.

Mi legyen a kiegészítőkkel?

Ha sikerült eldönteni, hogy valóban szükség van összecsukható székekre otthon, akkor nem szabad kihagyni a kiegészítőket sem! A kültéri bútoroknak ugyanúgy védelemre van szükségük, mint bármely más tárgynak, hiszen sokkal tartósabbak lesznek, ha valamivel óvjuk őket.

Bár a legtöbb bírja az ilyen-olyan időjárást, valljuk be, hogy letakarva egy műanyag is sokkal szebb és mutatósabb még egy kiadós eső után is. Ne feledkezzünk meg továbbá a dekoratív párnákról sem, amelyek segítségével maximális kényelemmel láthatjuk el magunkat és a társaságot.