h i r d e t é s

Mikor tér vissza Müller Cecília?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Mikor tér vissza Müller Cecília?

2021. november 03. - 17:28

Az ATV Híradó kérdéseket tett fel a kormánynak az operatív törzs napi tájékoztatóinak esetleges visszatérését tudakolva.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A kormány november elsejétől elrendelte a kötelező maszkviselést a közösségi közlekedésben, lehetővé tette a munkáltatóknak, hogy előírják alkalmazottaik számára a kötelező oltást, továbbá az egészségügyi intézményekben elrendelték a kijárási és látogatási tilalmat. Az ATV Híradója a járvány negyedik hullámára tekintettel a következő kérdést tette föl a kormánynak:

  • Tervezik-e a napi sajtótájékoztatók visszaállítását, hiszen hasonló járványügyi adatok esetében tájékoztatta az Operatív Törzs a közvéleményt? Ha igen, mikortól?
  • Milyen rendszerességgel ülésezik az Operatív Törzs jelenleg, ezen kik vesznek részt?
  • Jelen van-e az Operatív Törzs ülésein Orbán Viktor, Rogán Antal, Pintér Sándor, Müller Cecília és Kósa Lajos is, mint azt az előző hullámban követhette a nyilvánosság?
  • Mi az oka annak, hogy Müller Cecília, országos tisztifőorvos eltűnt a nyilvánosságból?
  • Várható-e, hogy az adatok romlásával és a korlátozások bevezetésével ismét ő tartja majd-ha lesznek-az Operatív Törzs napi sajtótájékoztatóit?

A Koronavírus Sajtóközpont válaszai:

„Tájékoztatjuk, hogy az Operatív törzs második éve irányítja a járvány elleni védekezést, rendszeresen - hetente egyszer vagy többször - ülésezik és a kormány számára javaslatokat tesz.

Az Operatív törzs működését és tagjait kezdettől kormányhatározat szabályozza, amely változatlan: az Operatív Törzset a belügyminiszter az emberi erőforrások minisztere bevonásával vezeti, tagjai a járvány elleni védekezésben érintett minisztériumok és kormányzati szervek vezetői (pl. országos tisztifőorvos, OKFŐ, OMSZ, ORFK, Oltási munkacsoport vezetője stb).

Az Operatív Törzs ülésén részt vesznek továbbá a belügyminiszter által erre felkért személyek. Lásd. A Kormány 1012/2020. (I. 31.) Korm. határozata a Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs felállításáról.

A lakosság tájékoztatása folyamatos mind a járvány helyzetről, mind a járvány elleni védekezést érintő kormánydöntésről Kormányinfó, sajtóközlemények, a koronavirus.gov.hu honlapon, a közösségi médiában, tájékoztató kampányok vagy egyéb formában.” (atv.hu)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s