h i r d e t é s

Milyen a jó elletőbox?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Milyen a jó elletőbox?

2020. január 15. - 08:33

 

Az emberek gyakran döntenek úgy, hogy egy kisállattal bővítik családjukat. Természetes, hogy házi kedvencük számára próbálnak kényelmes, meleg otthont teremteni. A későbbiekben pedig, ha tovább bővül a kis család, nem árt, ha egy minőségi elletőbox is kéznél van. A továbbiakban arra a kérdésre keressük a választ, hogy milyen a jó elletőbox, és mire van valóban szüksége a kutyánknak.

Forrás: doghouse.hu

Mi kell a kutyának?

Ha a kutyánknak a legjobbat szeretnénk, de mégsem horror áron, akkor először meg kell vizsgálnunk néhány szempontot, amely mind a kutyaházak vásárlásakor, mind az elletőboxok vásárlásakor mérvadóak lehetnek:

  • Megfelelő hőszigetelés
  • Szélvédettség
  • Strapabírás és időtállóság
  • Gond nélküli tisztítás

Ha vásárláson gondolkodunk, valószínűleg nekünk is először ez a négy szempont jut eszünkbe. Ezek közül az egyik legfontosabb a hőszigetelés. Mindenképp olyan kutyaházat és/vagy elletőboxot válasszunk, amely megfelelően van szigetelve. A hanyag szigetelés a kutya egészségébe is kerülhet, amit ugyebár egy gazda sem szeretne. Az elletőbox vásárlása esetén ez pedig duplán fontos, gondoljunk ugyanis a megszületendő kiskutyákra. Ha elletőbox vásárlásán gondolkodsz, nézz körül a SINB-nél kapható elletőboxok között.

A másik fontos szempont a strapabírás. Hiszen természetes, hogy nem szeretnénk, ha a megvásárolt kutyaházunk 1-2 éven belül tönkremenne és újat kéne venni helyette. Ugyanis az otthon gyorsan összetákolt vagy a boltban készen megvásárolható pár 10 ezres kutyaházakkal előbb-utóbb ez fog történni. A minőségi kutyaházak és elletőboxok azonban olyan anyagokból és szakértelemmel készülnek, hogy a kutya életét teljes mértékben kiszolgálja.

Milyen elletőboxot válasszunk?

Az elletőboxoknál talán az egyik legfontosabb, hogy kutyánk jól érezze magát benne. Ezt pedig úgy érhetjük el, ha minőségi boxot választunk neki. Itt még fontosabb, hogy a box szigetelt és erősen ellenálló legyen. Ez nagyban hozzájárul a kutyák egészségéhez. Ezen kívül az elletőbox mindenképp tartalmazzon biztonsági csőkeretet, amely az újszülött kiskutyák védelme miatt fontos.

Magától értetődő, hogy folyamatos megfigyelés alatt szeretnénk tartani kutyánkat, majd az újonnan megszületett picinyeket. Ebben nyújthatnak nekünk segítséget a betekintő ablakok, ahol kényelmesen nyomon lehet követni az egész folyamatot. A betekintő ablakoknál szintén fontos, hogy mindenképp hőszigeteltek legyenek. Ám ha ennyivel mégsem elégednénk meg, a modern elletőboxoknál már lehetőség van akár kamerás megfigyelésre is. Ha a vásárláskor ezeket a szempontokat figyelembe vesszük, garantáltan nem kell aggódnunk, hogy kutyánk számára a legjobbat választottuk.


 

h i r d e t é s