h i r d e t é s

Milyen bútorokat válasszunk egy gyerekszobába?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Milyen bútorokat válasszunk egy gyerekszobába?

2020. december 30. - 05:55

A gyerekszoba kialakításánál több szempontot kell figyelembe venni. A legtöbb esetben babaszobát alakítunk át aszerint, hogy az egyre cseperedő gyermek számára is alkalmas legyen a mindennapokhoz. Ez mindenképpen új bútorok beszerzésével jár.

Fotó: Aleksandra Suzi / Shutterstock.com

Asztalhoz!

Ha szemünk fénye kinövi a babaszobát, a helyiség berendezésének követnie kell a felmerülő új igényeket. Be kell szerezni olyan eszközöket és bútorokat, amelyek igazodnak a változó szokásaihoz, kielégítik új igényeit. Kezdhetünk a gyerekasztalok beszerzésével, hiszen asztalra biztosan szüksége van a kicsiknek. Egy asztalnál rajzolhat, gyurmázhat, színezhet – mindenféle elfoglaltsághoz megfelelő. A felnőttek asztala nem alkalmas számára, méreteiben nem megfelelő, ezért van szükség a speciális kialakítású gyerekasztalok beszerzésére.

Keressük az egyediséget

Ehhez passzoló tanács, hogy a gyerekszoba berendezésénél egységben gondolkodjunk, mégse hagyatkozzunk az előre összeállított bútorcsaládokra. Semmi egyedi nem lesz abban, ha a gyermek szobája úgy néz ki, mint egy katalógus, nem válik tőle személyessé, meghitté. Azzal, hogy bátran keverni kezdjük a különböző stílusokat, kiváló összhatást érhetünk el, ráadásul könnyebben cserélhetővé válnak a bútorok, ha kinövi azokat a gyermek, vagy megsérülnek. Ha tehetjük, próbáljunk egy régiséget is becsempészni a gyerekszobába: nincs annál jobb, mint amikor a szülő egyik gyermekkori játéka, komódja generációkon átívelve az utódokat is szolgálja. Ez is segít az egyedi, otthonos környezet kialakításában.

Mire üljön a gyermek?

Kellenek a szobába gyerek ülőbútorok is, hiszen a baba már nem baba, bölcsődés, óvodás lett belőle, akinek az ülés is hozzátartozik a napjaihoz. Egy gyerek ülőbútor lehet gyerekszék, gyerekpad, gyerekfotel, a klasszikus formák mellett képbe kerülhetnek a különleges megoldások, a játék alakú vagy az állat formájú ülőhelyek. Az idő előrehaladtával a gyermek ülési szokásai megváltoznak, iskolába megy, amelyhez a megfelelő tanulási környezetet is meg kell teremteni. Ilyenkor jönnek képbe a gyermekeknek méretezett forgószékek, amelyek biztosítják a kényelmes és egészséges pozíciót a tanulás során.