h i r d e t é s

Milyen előnyei vagy hátrányai vannak a WPC burkolatoknak?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Milyen előnyei vagy hátrányai vannak a WPC burkolatoknak?

2024. április 24. - 11:52

Sokan kedvelik a természetes hangulatot, egy terasz, egy kiülő, pergola vagy pavilon esetén pedig abszolút érthető is a vágy, hogy azt szeretnénk, hogy passzoljon a kinti környezetbe, keltsen harmonikus benyomást az egész, egyben.

Forrás: ujhazbodrogi.hu

Pontosan ez az egyik oka annak, hogy kedvtelve nézzük, és szívesen választjuk a fából készült szerkezeteket kültéren még akkor is, ha jól tudjuk, hogy ezek idővel sajnos tönkre fognak menni, ráadásul rengeteg karbantartást is igényelnek.

Van más opció: mégpedig a WPC!

Megkaphatjuk a fa természetességét úgy is, hogy a kevésbé előnyös vonások nem terhelnek bennünket. A WPC burkolat ugyanis képes ezt nyújtani számunkra, ráadásul az ujhazbodrogi.hu webáruházból a burkolási segédanyagok is egyszerűen beszerezhetőek hozzá, egyszerűen, teljesen online.

A kert fontos része a kis zug, ahol megpihenhetünk

Minden kertnek vannak olyan részei, amik arra szolgálnak, hogy kellemesen tudjuk eltölteni azt az időt, amit a pihenésre tudunk szánni. A feltöltődés természetesen sokféle lehet, és sokszor attól is függ, hogy mit szeretnénk leginkább csinálni, hogy éppen milyen hangulatban vagyunk. Az azonban valószínű, hogy kialakítunk egy olyan területet, ami lehetővé teszi, hogy le lehessen ülni, akár kisebb vagy nagyobb baráti társaság számára is. Ideális, ha van egy teraszunk ehhez, de akár egy pergola vagy szaletli is szóba jöhet.

Bármelyikről is legyen szó, a talapzat kialakítására is gondolni kell. Általában kő, greslap vagy faburkolat szokott szóba jönni ötletként, de a WPC is egy remek megoldás, nézzük is meg, hogy miért!

A WPC burkolás előnyei

Azt természetesen le kell szögezni, hogy annak ellenére, hogy ránézésre megszólalásig képes utánozni a fát, mégis jóval alacsonyabb vételáron tudjuk megvásárolni, s még az évenkénti festéssel sem kell foglalkoznunk, azaz a karbantartási feladatok sem a pénzünket, sem az időnket vagy az energiánkat nem fogják felemészteni.

Azok, akik úgy vélik, mindez csupán azért lehetséges, mert ez megint valami mesterséges anyag, talán meglepődnek, ha megtudják, hogy ugyan valóban tartalmaz műanyagot is, a fahatás azért olyan valósághű, mert valóban van benne faanyag bőségesen, elsősorban faforgács és faliszt formájában. Ezek kombinációjából születik meg a WPC burkolat, ami képes valóban ellenállni az időjárási körülményeknek és változásoknak, nem fakul ki, nem deformálódik, továbbá az öregedés jelei is sokkal kevésbé veszélyeztetik.

A kezelése roppant egyszerűen megvalósítható, akár szakembert sem kell megbízni a kivitelezéssel, ha rendelkezünk a szükséges szerszámokkal, valamint némi türelemmel, kézügyességgel. A WPC burkolatot már egy csavarozógéppel is össze tudjuk állítani, a lécek többnyire előfúrt állapotban érkeznek meg hozzánk.

A WPC burkolat egy párnafákra könnyen rögzíthető, gyorsan elkészülő burkolat, ami szinte megszólalásig emlékeztet bennünket a fára, mégis tehermentesít bennünket annak negatív tulajdonságaitól.