h i r d e t é s

Milyen munkaköröket fed le a logisztika?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Milyen munkaköröket fed le a logisztika?

2023. június 23. - 10:17

Napjaink fogyasztói társadalmának meghatározó tényezője az, hogy az áruk, az anyagok, és a hozzájuk kapcsolódó fontos információk eljussanak egyik helyről a másikra. Mindez pedig költséghatékonyan, adott időn belül, valamint a megfelelő mennyiségben és minőségben történjen.

Forrás: veszpremallas.hu

Logisztika területén szeretnénk dolgozni?

Mindezeket a logisztika biztosítja, amely nagyon sok területet lefed, így számtalan munkavállalót foglalkoztat szerte a világon. A logisztika ma az egyik legfontosabb fogalom a globális kereskedelem és az információáramlás korszakában. Rengeteg helyen használják, az üzleti életben éppúgy, mint a szállítmányozásban, vagy a gazdaságtudományban.

Ha ezen a sokoldalú és nagyon izgalmas területen szeretnénk elhelyezkedni, akkor érdemes az állásportálokat böngészni. Érdekelnek a veszprémi logisztikai állások? A VeszpremAllas.hu oldalon számos különböző álláshirdetést találunk, célszerű gyakran átböngészni a kínálatot, mert folyamatosan megjelenhetnek új kínálatok a logisztikai területeken.

Mit jelent a logisztika és milyen területeket fed le? Melyek a legkeresettebb munkakörök?

A logisztika magában foglalja a raktárosi pozíciókat, az irodai, adminisztratív tevékenységeket, a beszerzést és a fuvarszervezést is. Mindezeken felül még nagyon sok mindent, de ezek a leggyakrabban keresett munkakörök, amelyeket a vállalatok meghirdetnek.

Némelyikhez elég a középfokú végzettség is általában, de valamelyiknél követelmény, vagy épp előnyt jelent a szakirányú diploma, és az idegennyelv ismerete, elsősorban angol és német. Mivel a logisztika gyakran nemzetközi kapcsolatokat, illetve ügyleteket is felölel, ezért a kitűnő szóbeli és írásbeli kommunikáció idegen nyelven nagyon jó alapot jelenthet ilyen jellegű munkakör betöltéséhez.

Az is előfordulhat, hogy bizonyos pozíciókhoz több éves szakmai tapasztalat az elvárás, ez esetben pályakezdőként egy ilyen lehetőség többnyire szóba sem jöhet. Ilyenkor érdemes lehet egy másik munkakört megpályázni az adott vállalatnál, ha szeretnénk bekerülni, majd később feljebb lehet jutni a ranglétrán.

A munkabérek alakulása a logisztika területén

Mivel ilyen sokféle munkakörről beszélünk, amelyek mind különböző feladatokat ölelnek fel, illetve más végzettséget igényelnek, ezért a bérezés is sokrétű a logisztikai dolgozók között. A statisztikák szerint a fuvarszervezők többet keresnek, mint a raktárosok, de a beszerzőknél valamivel kevesebbet. A bérek természetesen eltérőek lehetnek a különböző cégeknél, de ez az általános tendencia.

A logisztika egy nagyon izgalmas terület, rengeteg karrierlehetőséggel és számos figyelemreméltó feladattal. Logisztika nélkül nem működnének a hétköznapjaink sem, nem érne oda az áru a boltba, az üzemanyag a benzinkutakra, és még számos dolog akadályoztatva lenne.

Ha egy igazán változatos munkára vágyunk, akkor a logisztika nekünk való lehet, mert ebben a szakmában nem lehet unatkozni.