h i r d e t é s

Milyen stílusban rendezd be az otthonodat?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Milyen stílusban rendezd be az otthonodat?

2023. december 06. - 10:19

Vannak, akiknek könnyen megy, szinte természetes az enteriőrök berendezése, míg mások lakberendező vagy belsőépítész szakember segítségét kérik, de a legtöbben talán azok vannak, akik különböző helyekről inspirálódnak.

Forrás: dublinohome.hu

Egy új otthon berendezése mindig izgalmas feladat, de nagy kihívást jelent egy meglévő lakásbelső ráncfelvarrása, átalakítása is. Szerencsére ma már számos helyről szerezhetünk ihletet, ha otthonunk kialakításához keresünk ötleteket. Legszembetűnőbben a vendégek fogadására, illetve a család pihenésére, szórakozására is használt helyiség stílusa határozza meg otthonunk jellegét, berendezéséhez számtalan szebbnél szebb bútort és szőnyeget találsz a Dublino Home nappali kínálatában.

De hogyan alakíthatjuk ki úgy, hogy az a személyiségünket, az életmódunkat és az ízlésünket tükrözze, s ezáltal valóban otthon érezzük magunkat?

Számtalan stílus, de melyik a miénk?

Mindenki járt már olyan lakásban, ahol nem érezte jól magát az őt körülvevő környezet miatt, vagy épp ellenkezőleg, nagyon is barátságosnak, komfortosnak érezte. Egy enteriőr stílusa rendkívüli hatással van ránk, passzol az ízlésünkhöz vagy elüt tőle. Ahhoz, hogy megtaláld a sajátodat, érdemes tisztában lenni a különböző irányzatokkal.

Napjaink otthonait, ezáltal berendezési tárgyait is letisztult vonalvezetés, kényelem és funkcionalitás jellemzi. Az egyszerű formák, divatos színek mellett nagy hangsúlyt fektetünk a minőségre, illetve a tisztán tarthatóságra. De sokan választják az eklektikát a lakberendezésben, ugyanis tökéletesen alkalmas a régi, például családi örökségül kapott és új holmik vegyítésére, de rengeteg rajongója van a klasszikus stílusnak is. Napjainkban nem okoz gondot beszerezni a megfelelő bútorokat, dekorációkat, bármelyik mellett tesszük is le a voksunkat.

Az egyszerűség kedvelőinek

A minimalista design mellett a skandináv stílus az, amely az egyszerűséget helyezi a középpontba az enteriőrök kialakításánál, ezáltal nyugalmat és harmóniát sugároz.

Míg előbbi a kevesebb több elvet követi, ezért egyszerű vonalak, semleges színek és elhanyagolható dekoráció jellemzi, addig a skandináv életérzést tükröző berendezés a funkcionalitásra helyezi a hangsúlyt, így a magas fokú rendezettség kevésbé, azonban a letisztultság annál inkább jellemző rá. Nagy szerepet kapnak a lakberendezésben a természetes anyagok, ezáltal az otthonokat barátságossá varázsolják.

Annak, aki a ragyogást, az eleganciát szereti

Napjainkban reneszánszát éli, és sok otthonban, enteriőrben megjelenik az 1920-30-as évek modern luxusa, az art déco, melyet luxusanyagok és színek, gazdag díszítettség, extravagancia és egyben elegancia jellemez.

De ha szereted a ragyogást, a kényelmet, viszont a visszafogottságot nem ismered, az exkluzív luxust is választhatod otthonod berendezésénél.

A klasszikus elegancia az időtlen szépség és a tradíciók szerelmeseinek nyújthat megoldást.

Bármelyik stílust is választod személyiséged, ízlésed alapján, az otthonosságról és a kényelemről ne mondj le!