h i r d e t é s

"Mindannyian meghaltok"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

"Mindannyian meghaltok"

2017. január 10. - 11:14
0 komment

 

A halálos fenyegetést az északkelet-olaszországi Volpago del Montellóban írták a falra, ahova az olasz kormány mintegy száz bevándorlót akar elhelyezni a helyi lakosság hetek óta tartó tiltakozó tüntetései ellenére.

Il Gazzettino

Az olasz nyelvű fenyegetést a tízezer lakosú város egykori lőszerraktárának egyik kapujára írták fel fekete festékkel – írta az MTI

A migránsok befogadására nemet mondó lakossági bizottság elítélte a feliratot és ismeretlen tettessel szemben feljelentést tett. A feliratot már eltávolították.

A helyi prefektúra 98 embert akar beköltöztetni a Volpago külvárosában található egykori lőszerraktár hat épületében. A lőszerraktár az olasz fegyveres erőknek volt a tulajdona, jelenleg üresen áll. A december 28-án, a menedékkérők ellen rendezett demonstráción magasba tartott egyik transzparensen az

Üdvözlünk benneteket Montellón, pokol lesz számotokra!”

felirat volt olvasható.Volpago lakosai elmondták, attól tartanak, hogy a mintegy száz menedékkérőt senki sem fogja ellenőrizni, szabadon elhagyják majd a nekik kijelölt szálláshelyet, és elijesztik a turistákat is.

Hangsúlyozták, nem bíznak meg a hatóságokban és félnek, hogy az itt elhelyezett menedékkérők száma hamarosan a többszörösére emelkedik. Volpagóban ez lenne az utóbbi egy évben nyitott harmadik menedékkérő-tábor, és az előzőekben is sokkal több embert helyeztek el a kezdetben ígértnél. Volpago tiltakozásához Montello övezetének összes városa csatlakozott, sehol sem kérnek a menedékkérőkből.


 

h i r d e t é s