h i r d e t é s

Minden évszakban kuriózum egy japán utazás

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Minden évszakban kuriózum egy japán utazás

2022. október 24. - 09:12

Japánról ezernyi dolog juthat az eszünkbe. Van, akit a gyereke őrületbe kerget az anime vagy képregény mániájával. Van, aki a Távol-Keleti filozófia kedvelője, esetleg bizonyos sportművészetek nagy ismerője. 

Forrás: utazasszervezo.hu

Másoknak a japán konyha a kedvence, de az is lehet, hogy valaki azért szeretne eljutni Japánba, mert ki szeretné próbálni a shinkansent. Mindezek mellett és nem utolsósorban említve, ott van Japán csodálatos földrajzi környezete, melyek közül több is a világörökség része. Mesébe illő tájai és növényei, amelyek ezzel a több ezer éves hagyománnyal ötvözve különleges egységet alkotnak. Aki eljut Japánba, érezni fogja ennek a harmóniáját.

A japán kultúra hatásai

Japán olyan sokszínű ország, hogy inkább egy körutazást érdemes tenni, mintsem lecövekelni egy adott helyszínen. Az Utazásszervező japán körutazásai több tematikában is elérhetők, az egyik pl. a Világörökség részeit járja be. Persze annak is megvannak az előnyei, ha valaki inkább egy helyen szeretné eltölteni a szabadságát, hiszen körbejárni az adott város nevezetességeit, kipróbálni a helyi finomságokat is több napi elfoglaltságot ígér.

A japánok büszkék sok ezer éves hagyományaikra, és igyekeznek ezeket becsempészni a mindennapokba is. Tavasszal virágzik a világszerte ismert cseresznyefájuk, ősszel minden százféle színben pompázik. A japán kultúra gyöngyszemei visszaköszönnek a gasztronómiában, az öltözködésben és a rendszeresen megrendezett különféle fesztiválokon is.

Ősszel a japánok szívesen viselnek olyan ruhákat, amelyek mintázatán szintén megjelennek a különféle levélmotívumok. A japán viselet, a kimonó szintén követi ezt a példát.

Őszi tájak varázslatos színkavalkádja

Maguk a japánok is szeretnek ősszel természetük csodáiban gyönyörködni, és bejárják országuk festői részeit. Ilyenek pl. Kyoto, ahol az őszi levelek számtalan színben változtatják külsejüket. A levélnézés eseménye, azaz a Momijigari október elején kezdődik és egészen november közepéig tart.

Japánban számtalan kivételes élményt nyújtó park található, amelyek egész évben látogathatók templomaikkal együtt. Ezek egyike az 1300-as években megnyitott Nara Park, amelyik Japán egyik legrégebbi parkja. A Nagoya közelében található Korankei “varázsvölgy” néven vált ismertté. Olyan legenda övezi, mely szerint egy szerzetes egykoron egy juharfát ültetett el temploma mellé, példáját pedig számos zarándok követte. Így alakult ki mára ez a vidék, amely szintén nagy turistalátványosság.

Mitől tökéletes egy kert a japánok szerint?

A japánok úgy tartják, hogy hat szempontnak kell egy kertnek megfelelnie, hogy elnyerje a magas szintű elismerést. Ez pedig a tágassága, valamint az, hogy legyen lehetőség benne az elmélyülésre, legyenek benne megtalálhatók új és antik tárgyak is, festői legyen a panorámája, és találjunk benne valamilyen vízfolyást is.

Ezeknek az ismérveknek mind megfelel a Kanazawa városában található Kenrokuen kert, amely harmonikus kombinációját alkotja a fenti szempontoknak, a szigetország egy újabb mesebeli tájékaként.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky