h i r d e t é s

Mindenféle csapadékra számíthatunk

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Mindenféle csapadékra számíthatunk

2018. február 07. - 06:24

 

Szerdán borongós időre számíthatunk, egyre többfelé várható csapadék, eső, eleinte néhol ónos is lehet, a magasabban fekvő tájakon, illetve a nyugati határszélen havas eső, havazás alakulhat ki. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet és a Dunántúlon szórványosan eső, átmenetileg helyenként ónos eső, a nyugati határszélen és a magasabban fekvő tájakon havas eső, havazás várható.

Délután erősen felhős, borult lesz az ég, főleg nyugaton és középen számíthatunk esőre, a magasabban fekvő részeken havas eső, havazás is lehet.

Élénk lesz a keleti szél. 1, 10 fok között tetőzik a hőmérséklet, a nyugati hatérszélen lesz a hidegebb.

Orvosmeteorológia

Szerdán elsősorban a nap második felében kettősfront hatásával kell számolni. - írja a meteoklinika.hu

Fokozatosan nő a terhelés mind a melegfrontra, mind a hidegfrontra érzékenyeknél. A gyakran változó légköri helyzet mindenkit megvisel, különösen a szívpanaszokkal élők és a keringési rendszer betegségeiben szenvedők számára nehéz időszak kezdődik. Amennyiben az említett csoportba tartozik, akkor most gyakori lehet a vérnyomás-ingadozás, emellett szédülés is felléphet önnél. A napi rendszerességgel fogyasztott galagonyatea segíthet mérsékelni a tüneteket. A frontérzékenyeknél fejfájás, migrénes- és görcsös panaszok jelentkezhetnek.

Sokfelé lesz élénk, néhol erős a szél, ami az álmatlanságon kívül ingerültséget, agresszivitást is kiválthat, ezt legegyszerűbben almahéjteával mérsékelheti. Este egy levendulás fürdővel segítheti az elalvást és ezzel egyidejűleg csökkentheti az idegi feszültséget is.

A szabadtéri programoknak nem kedvez az idő, a szeles, csapadékosabb időben nagy a megfázásveszély. A komfortérzet jelentősen romlik, az érzett hőmérséklet több fokkal a mért értékek alatt alakul.

A téli időszakban immunrendszerét erősítse C-vitaminnal és magnéziummal, hiszen a fokozott igénybevétel hatására fogékonyabbá vált szervezete a kórokozókkal szemben. Fontos a sok pihenés, lehetőleg minden alkalmat ragadjon meg erre, és ne terhelje magát feleslegesen.

Az levegőminőség megfelelő, a csapadék és szél sokfelé csökkenti a levegőben lévő szennyezőanyagok koncentrációját. Országszerte most még tiszta a levegő!

A közlekedők főleg a Dunántúlon nedves, csúszós útburkolattal találkozhatnak, a nyugati határszélnél latyakos, havas útfelületek is lehetnek. Jelentősen megnövekszik a féktáv, ezért ajánlott mérsékelni a sebességet és nagyobb követési távolságot tartani. Az élénk, erős szél nagymértékben ronthat a menetstabilitáson, és ingerlékeny, figyelmetlen sofőrök is növelhetik a balesetveszélyt, vezessen óvatosan!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s