h i r d e t é s

Mindenki megszavazta a polgármester milliós jutalmát

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Mindenki megszavazta a polgármester milliós jutalmát

2023. március 08. - 15:35

Szigetszentmiklóson a helyi fideszes képviselők támogatásával szavazták meg a Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz kötődő polgármester hathavi extra illetményét – írja a Magyar Narancs. 

Forrás: Nagy János Facebook oldala

A cikk szerint a fideszeseket a 2019-es ellenzéki összefogásból az LMP, az MSZP, és a Jobbik támogatottságú képviselők segítették. A széles koalíciós többség leszavazta a megmaradt ellenzék javaslatát, amely arról szólt, hogy ne a polgármester jutalmára, hanem szociális célokra fordítsák a 6,6 millió forintot.

A döntés értelmében Nagy János polgármester kétszer három havi illetményének megfelelő jutalomat kap, amiről múlt kedden döntött Szigetszentmiklós képviselő-testülete.

A lap korábban megírta, az önkormányzat költségvetésében külön keretet hoztak létre a városvezető jutalmazására, melyet két tételben kaphat meg. A hathavi fizetésének megfelelő jutalmat nem önálló jogszabályba illesztették, hanem a költségvetési rendelet egyes személyi juttatásai közé csomagolták több, az önkormányzat dolgozóit illető cafeteria és rekreációs keretek megállapításai közé. A jutalom végképp felbomlasztotta az ellenzéki összefogást, ahova egyébként Nagy is tartozott: 2019-ben a Momentum-Jobbik-MSZP-DK-LMP-Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM)-szövetség jelöltjeként választották polgármesternek.

Nagy János polgármester nem reagált a lap megkeresésére. (24.hu)